Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Stress en relaxatietherapie bij kinderen – Lene Jennes (ID nummer: 389412)
 (13) 

Beoordeling per persoon

 22-10-2020
Aangename locatie, catering mooi verzorgd en lekker, zeer leerrijke cursus met een goede theoretische achtergrond en een hele mooie praktische aansluiting. De docente voor wie het de eerste keer was om deze cursus te geven was heel professioneel, enthousiast en wist al haar kennis in een notendop over te brengen.
 22-10-2020
nuttig interessant duidelijk! meer afstand bij praktijk zou wenselijk zijn
 20-10-2020
goed
 20-10-2020
8
 19-10-2020
Zeer goede opleiding, zowel de organisatie als de opleiding zelf. Super doncente, zeer relevant topic.
 17-10-2020
 16-10-2020
Heel interessante opleiding, op een zeer goede manier gedoceerd. Goede balans tussen theorie en prakijk.
 15-10-2020
Zeer duidelijke, aangename en covid-proof uiteenzetting! Positieve sfeer en zeer veel ruimte voor interactie met de groep!
 14-10-2020
Lesgeefster was top! Duidelijke uitleg en verschillende praktische toepassingen!! Je ging super gemotiveerd terug naar huis!!!
 14-10-2020
Goede lesgeefster met voor mij veel nieuwigheden die ik ook meteen kan toepassen in de praktijk.
 12-10-2020
 12-10-2020
Duidelijk en gestructureerd overzicht, toegankelijke lesgever en heel interessante praktijk
 12-10-2020
Inhoud van de opleiding was zeer interessant en boeiend gegeven, veel topics zijn aan bod gekomen, ook waar mogelijk iets uitgebreider.
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1410-10-2020 t/m 31-12-2020

Steeds meer worden (pediatrisch) kinesitherapeuten geconfronteerd met kinderen met stress-gerelateerde klachten. Deze klachten hebben een grote impact op het dagelijks functioneren en het welbevinden van zowel het kind als van zijn omgeving. Als pediatrisch kinesitherapeut is het belangrijk om deze klachten tijdig te herkennen en hier, samen met de context van het kind, mee aan de slag te gaan. Psycho-educatie op maat van het kind en zijn ouders, het uitwerken van een concreet behandelplan en het evalueren van de klachten en functioneren van het kind en zijn omgeving zijn hier van cruciaal belang.

Om deze kinderen goed te kunnen begeleiden, vertrekken we vanuit een theoretisch kader rond stress. De ontwikkeling van stress en de uiting hiervan bij kinderen wordt besproken. Daarnaast wordt er tijdens deze opleidingsdag dieper ingegaan op de wetenschappelijke literatuur rond verschillende relaxatiemethoden en hun toepassingen in de klinische praktijk. De Do’s en Dont’s van relaxatietherapie bij kinderen worden besproken zodat deelnemers, na het volgen van deze cursus, in staat zijn een geïndividualiseerd behandelprogramma op te stellen waarin zowel het kind als zijn omgeving worden betrokken. Naast het theoretisch kader, wordt er ook aan de slag gegaan met concrete oefeningen op kindermaat.

Deze basisopleiding richt zich enerzijds tot pediatrische kinesitherapeuten die hun kennis willen opfrissen/uitbreiden aangaande symptomen, diagnostiek en behandeling/management van stressgerelateerde klachten bij kinderen. Anderzijds zijn ook kinesitherapeuten welkom die interesse hebben in de behandeling van deze klachten en overwegen om hun expertise uit te breiden.

Tijdens deze opleidingsdag wordt ervoor gekozen om met een kleine groep (max. 18 deelnemers) te werken om zo de kwaliteit van deze opleiding te garanderen.

Leerdoelen :

Na het volgen van deze opleidingsdag heeft de deelnemer volgende skills geleerd:

– Heeft kennis over stress bij kinderen
– Herkent de uiting van stress bij kinderen
– Heeft een basiskennis over de behandeling en aanpak van stress-gerelateerde klachten
– Heeft de attitude om de context van het kind te betrekken in de behandeling
– Heeft notie van verscheidene relaxatiemethoden
– Weet waar informatie rond relaxatietherapie terug te vinden (wetenschappelijke literatuur, ontwikkelde methodes, websites, materialen, …)

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, pediatrisch kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere zorgverleners.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Lene Jennes studeerde af als Master in de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie bij kinderen (2015) en in de geestelijke gezondheidszorg (2016) aan de KU Leuven. Daarnaast studeerde ze af als relaxatietherapeut bij kinderen en volwassenen aan de KU Leuven. Lene werkt in het buitengewoon lager onderwijs en in een zelfstandige praktijk voor kinderen. Sinds het begin van haar carrière toont ze een speciale interesse in het behandelen van kinderen met stress-gerelateerde klachten. Hierbij bekijkt ze het kind in zijn of haar context. Daarbij gebruikt ze het ICF-model als uitgangsbasis. Lene vindt het belangrijk om kinderen (en hun omgeving) te ondersteunen in het vinden van een basisrust om van daaruit verder te kunnen ontwikkelen. Ze heeft een sterke wetenschappelijke interesse en volgt jaarlijks meerdere nascholingen en opleidingen om up-to-date te blijven in haar praktijk.  Momenteel verdiept ze zich o.a. verder in biofeedbacktherapie bij kinderen.

Lene Jennes studeerde af als Master in de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie bij kinderen (2015) en in de geestelijke gezondheidszorg (2016) aan de KU Leuven. Daarnaast studeerde ze af als relaxatietherapeut bij kinderen en volwassenen aan de KU Leuven. Lene werkt in het buitengewoon lager onderwijs en in een zelfstandige praktijk voor kinderen. Sinds het begin van haar carrière toont ze een speciale interesse in het behandelen van kinderen met stress-gerelateerde klachten. Hierbij bekijkt ze het kind in zijn of haar context. Daarbij gebruikt ze het ICF-model als uitgangsbasis. Lene vindt het belangrijk om kinderen (en hun omgeving) te ondersteunen in het vinden van een basisrust om van daaruit verder te kunnen ontwikkelen. Ze heeft een sterke wetenschappelijke interesse en volgt jaarlijks meerdere nascholingen en opleidingen om up-to-date te blijven in haar praktijk. Momenteel verdiept ze zich o.a. verder in biofeedbacktherapie bij kinderen.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieAntwerpen (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (12343) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.