Opleidingen details Voortplantingspraktijk Paard

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Uniek Repro Wetlab ’merriebegeleiding en diagnostiek in de gynaecologie’ (ID nummer: 389341)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Paard727-1-2020 t/m 27-1-2021

 

Op donderdag 24 september 2020 organiseert Repro Academy - van Voortplantingspraktijk Paard – haar jaarlijkse cursus met wet labs op de gloednieuwe praktijk van Veterinair Centrum Someren (www.vc-someren.nl).  Vier ervaren en gerenommeerde sprekers/practici zullen de theorie en praktijk belichten.

Tijdens de wet labs worden merries onder begeleiding gescand, baarmoederbiopten en slijmmonsters genomen en  beoordeeld. Bovendien worden casuïstieken (eigen of die van de sprekers) in kleine groepjes besproken. 

De basic merriebegeleiding zal behandeld worden waarbij niet alleen de dagelijkse maar ook de uitdagende gevallen aan bod komen. Diagnostiek in de vorm van het nemen, verzenden en beoordelen van slijmmonsters (voor bacteriologisch onderzoek en cytologie) en biopten wordt besproken en geoefend op de merrie. Zo ook de respectievelijke therapieën, waaronder het flushen en dichtzetten van de merrie.

 

 Dierenartsen
Regulier
Workshop / Practicum
Fysieke bijeenkomst
 Paard
15
24
nvt
7,5
Tijd9:00 - 18:00
LocatieSomeren (NL) (Toon kaart)

Voortplantingspraktijk Paard is een praktijk die zich met name richt op de voortplanting en tandheelkunde van het paard. De VPP is in 2017 ontstaan uit het samenwerkingsverband tussen Paardenpraktijk VLS en de Specialistische Voortplantingspraktijk en is gespecialiseerd in merriebegeleiding en embryotransplantatie (ET) op maat. Het is tevens mogelijk om bij ons een draagmerrie te huren voor uw embryo. Een goede kwaliteit en optimale service zijn voor ons belangrijk. Naast het werk in de praktijk organiseren we congressen voor dierenartsen, cursussen voor hengstenhouders en paardeneigenaren. Op een open en enthousiaste manier wordt kennis en ervaring gedeeld. Met de klantgerichte service kan ook de eerstelijns dierenarts met zijn of haar vragen en patiënten bij ons terecht.

Silvoldseweg 115
7061 DN
Terborg
0651326048
Selecteer een bestand aub.