Opleidingen details Ascendo Kinesitherapie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Ervaar TOS - inleefparcours dysfasie (ID nummer: 389178)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch424-11-2020 t/m 31-12-2020

Ervaar TOS is een ervaringscircuit, ontwikkeld door Auris Dienstverlening Goes, met daarin een tiental opdrachten gericht op het ervaren van taalontwikkelingsstoornissen (ontwikkelingsdysfasie).

Aan de hand van de opdrachten ervaar je zelf hoe het is om een taalontwikkelingsstoornis te hebben. Al doende leer je wat mensen met een taalontwikkelingsstoornis ervaren in allerlei dagelijkse situaties.

Het circuit wordt zelfstandig in tweetallen doorlopen. Hierbij maak je gebruik van een routekaart. Bij iedere opdracht zijn een instructiekaart en achtergrondinformatie beschikbaar.
Aansluitend toetsen we de opgedane ervaringen aan een onderbouwd theoretisch kader.

Dankzij deze vorming ontwikkel je een positieve attitude, vergaar je kennis en krijg je handvaten om kinderen met een taalontwikkelingsstoornis te ondersteunen in hun dagelijkse functioneren.

Deze navorming wordt bij ons gebracht door een vrijwilliger van CETOS vzw.

Gezien de comorbiditeit met ontwikkelingsstoornissen als DCD krijgen pediatrische kinesitherapeuten ongetwijfeld ook kinderen met een (al dan niet gediagnosticeerde) taalontwikkelingsstoornis over de vloer. Deze navorming kan helpen bij het opmerken van signalen van TOS, en het aanpassen van de therapie aan de noden van deze kinderen.

Begga Van De Walle

Het ‘Ervaar Tos parcours’ wordt vanuit vzw Cetos georganiseerd en niet ten persoonlijke titel van de spreker. Het gaat om een ervaringscircuit ontwikkeld door Auris Dienstverlening Goes. Voor meer informatie verwijs ik graag naar www.cetos.be en www.auris.nl
2
50
 
Tijd19:30 - 21:30
LocatieBeernem (BE) (Toon kaart)

Navormingen voor pediatisch kinesitherapeuten.

lattenklieversstraat 66 bus 002
8730
Sint-Joris
0474547557
Selecteer een bestand aub.