Opleidingen details ClaudicatioNet

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Chronisch ZorgNet Congres 2020 (ID nummer: 388883)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Regionale symposia, nationale symposia1212-3-2020 t/m 31-12-2020

Op 12 maart 2020 wordt het eerste Chronisch ZorgNet Congres georganiseerd door ClaudicatioNet (en vanaf 12 maart officieel Chronisch ZorgNet). Voor fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij ClaudicatioNet/Chronisch ZorgNet geldt een verplichte deelname aan het congres van minimaal één keer per twee jaar. Op deze manier blijft men op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van claudicatio intermittens, hartrevalidatie, COPD, en andere veelvoorkomende comorbiditeiten zoals diabetes mellitus type 2. De nieuwste inzichten met betrekking tot de behandeling van deze patiëntengroep worden hier gedeeld. Zo wordt bijgedragen aan de kwaliteit van zorg door therapeuten die zich specialiseren in de behandeling van patiënten met leefstijlgerelateerde chronische aandoeningen.

Op het congres wordt naast de behandeling van deze complexe patiënten, ook gefocust op leefstijlverandering ter voorkoming van deze chronische aandoeningen. Maar liefst 70% van de totale sterftecijfers zijn toe te schrijven aan leefstijlgerelateerde chronische aandoeningen, met als grootste boosdoeners ischemische hartziekten, beroerte, COPD en diabetes mellitus. Toename van fysieke activiteit met 10-25% kan wereldwijd 1.3 miljoen doden per jaar voorkomen. Indien iedereen fysiek actief zou zijn, zou er 6% minder coronaire hartziekten en 7% minder type 2 diabetes bestaan.

In een recent door onze onderzoeksgroep verrichte review wordt aangetoond dat de aanpak voor zowel beweeg- als leefstijlinterventies voor alle leefstijlgerelateerde chronische aandoeningen nauwelijks verschilt. Daarnaast is het onwerkbaar om nog strikt per ziektebeeld te denken. Een op de vier Nederlanders heeft meer dan één chronische ziekte en van de 75-plussers heeft maar liefst 65% drie of meer chronische ziekten. Bovendien worden de meeste van deze aandoeningen veroorzaakt door dezelfde risicofactoren, namelijk te weinig fysieke activiteit, roken, overgewicht, hypertensie, hyperglykemie, hypercholesterolemie en slechte voeding. De aanpak van de oorzaken en kennis over de oorzaken zijn dus een gemeenschappelijk goed.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Keurmerk Fysiotherapie therapeutenregisterFysiotherapie portaal
Zie bijlage.
7,5
265
Tijd09:30 - 17:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
Locatie''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten en zorgverleners met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland.

p/a Catharina-ziekenhuis Afd. Heelkunde, sectie Vaatchirurgie Michelangelolaan 2
5623 EJ
Eindhoven
Postbus 1350
5602 ZA
Eindhoven
040-2398764
Selecteer een bestand aub.