Opleidingen details Astellas Pharma

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop De dokter heeft het te druk (ID nummer: 388690)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2330-3-2020 t/m 29-3-2021

De workshop wordt gegeven door bureau Fijneman & Willemsen.

Specialisten hebben vaak een volle agenda gedurende de werkdag en combineren dit dikwijls ook nog met een druk privé bestaan. Het combineren van werk en privé kan soms het gevoel geven dat er te weinig uren in een dag zitten en dat men aan een aantal zaken niet of te weinig toekomt. Stress als gevolg van tijdsdruk ligt op de loer.

In deze workshop krijgt u meer inzicht in waar de mogelijke knelpunten en oplossingen zitten in uw time en stress management. We staan stil bij een aantal vragen en onderwerpen:

• Welke factoren verhogen bij u het gevoel van stress en tijdsdruk? En welke factoren verminderen deze juist?

• Factoren die stress en tijdsdruk verhogen kunnen verschillende oorzaken hebben: taken en werkzaamheden, omgevingsdruk en persoonlijkheid. Hoe zit dat bij u?

• Aan de hand van de Eisenhower-matrix, die iedere deelnemer voor zich zichzelf invult, krijgt u beeld hoe u uw taken en werkzaamheden prioriteert. Houdt u zich bezig met zaken die voor u echt belangrijk zijn? Of valt daar nog winst te halen?

• Waar liggen voor u de oplossingsrichtingen voor een beter time- en stressmanagement?

 

De workshop is interactief van opzet, waarbij theorie, oefeningen, opdrachten en reflectie afgewisseld worden. Leren van en met elkaar staat centraal.

 

Programma:

17:30 Kennismaken en introductie

 

17:45 Stilstaan bij de vraag: hoe hoog scoor je jezelf op een schaal van 1 tot 10 als het gaat om de mate waarin je drukte ervaart in je werk. En wat is jouw unieke reactie (in gedrag of fysiek) op drukte?

 

18:30 Wat veroorzaakt jouw drukte en stress? Korte inleiding en individueel stilstaan bij elementen van het werk en van jezelf die bijdragen aan drukte. Bespreken met een collega.

 

19:15 Prioriteren: wat doet er echt toe voor jou? Reflectieopdracht.

 

19.45 Toelichting op de prioriteitenmatrix. Individueel invullen en nadenken over wat je anders zou willen, wat je daar nu van weerhoudt en plenair tips uitwisselen.

 

20.15 Inzichten en voornemens: terugblik op de opdrachten uit de workshop en kijken wat je je concreet voorneemt. Plenair afsluiten met concrete ideeën over wat je anders gaat aanpakken.

 

20.30 Einde

 

In de workshop maken we onder andere gebruik van inzichten uit het boek First things First van Stephen Covey en Nooit meer te druk van Tony Crabbe

 

 

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
Er is geen inschrijfgeld verschuldigd. De workshop wordt gesponsord door Astellas Pharma B.V.
Tijd18:00 - 21:00
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Pharmaceutisch bedrijf

Sylviusweg 62
2333 BE
Leiden
Postbus 344
2300 AH
Leiden
071-5455795
Selecteer een bestand aub.