Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Diagnostiek bij Persoonlijkheidsstoornissen I (ID nummer: 388590)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie304-12-2020 t/m 3-12-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek304-12-2020 t/m 3-12-2021
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie34-12-2020 t/m 3-12-2021

Diagnostiek bij persoonlijkheidsstoornissen I

Persoonlijkheidsdiagnostiek kent diverse toepassingen en wordt gedaan met uiteenlopende onderzoeksvragen, die zowel beschrijvend als ook meer structureel onderzoek betreffen.
Kritisch kunnen oordelen over zowel een aan te vragen onderzoek alsook over uitgevoerd persoonlijkheidsonderzoek is onontbeerlijk bij diagnostiek van psychopathologie, met name als er volgens de DSM-IV wordt gewerkt.
Ingevoerd zijn wat betreft de afname, scoring en interpretatie van vaak toegepaste tests en instrumenten op dit gebied bevordert een kritische onderzoekshouding, ook als het 'slechts' gaat om goed kunnen oordelen over rapportage van psychologisch onderzoek. Deze cursus is compact, up-to-date, intensief én sterk op de praktijk gericht.

Toelichting
Diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen I is los van Diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen II te volgen, maar vormt er wel één geheel mee.
 

Doelstelling
Na afloop van de cursus kunnen deelnemers hypothesegericht onderzoeksvragen rondom persoonlijkheid benaderen;
zijn zij vertrouwd met het gehanteerde begrippenkader bij persoonlijkheidsonderzoek;
kunnen deelnemers onderzoeksrapportage zowel op inhoud (afname vragenlijsten) als op vorm (rapportage) kritisch beoordelen;
zijn zij in staat om via stepped assessment een persoonlijkheidsonderzoek multi-methodisch én meerdimensioneel te benaderen en in te richten;
hebben zij een goede basis gelegd voor afname, scoring, interpretatie, rapportage én teruggave van een psychologisch onderzoek met het accent op persoonlijkheid.
inhoud
voorspellend denken en handelen in het diagnostisch proces;
inleiding in de interpretatie van de MMPI-2 (1 dag);
toetsbaar voorspellen en beoordelen van persoonlijkheidsonderzoek bij twee patiënten (o.a. UCL, CERQ, NPV, NVM, NEO, IOA, SCID-II).
werkwijze
Literatuurstudie en interactieve aanvullende presentatie; oefenen met toetsbaar voorspellen, met rapportage én met teruggave van een psychologisch onderzoek; mogelijkheid tot inbreng eigen casuïstiek.
 

uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
8
16
ja
30
Toetsing
nvt
Bestand 
211.pdf345 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.