Opleidingen details Praktijk Bogaard

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus EMDR verloskundigen (ID nummer: 388286)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing1618-3-2020 t/m 17-3-2023
Overige deskundigheidsbevordering verloskundigen1618-3-2020 t/m 17-3-2023

Het doel van de cursus is de verloskundige zodanig op te leiden dat hij / zij na de cursus zelfstandig EMDR in de dagelijkse praktijk kan inzetten waar nodig en mogelijk is, denk hierbij aan enkelvoudig bevallingstrauma. Het indicatie gebied voor EMDR wordt breed onderzocht en dit heeft recent geleid tot een uitbreiding van de te behandelen stoornissen. 

Na de cursus kent de verloskundige het theoretisch kader van EMDR, weet de verloskundige voor welke indicaties binnen de verloskundige praktijk EMDR geschikt is, wat de mogelijke effecten en neveneffecten zijn en kent hij / zij verschillende manieren om tot ‘target’ selectie te komen.

Tijdens de cursus wordt de verloskundige gevraagd te reflecteren op de leerstof en voorbeelden uit de praktijk in te brengen. De scholing wordt na afloop van iedere cursusdag schriftelijk geëvalueerd.

Het dringende advies is om na de cursus nog wel EMDR supervisie te volgen. De vorm en inhoud van de supervisie wordt tijdens de cursus besproken.

Voor de cursus is een minimum ervaring van 3 jaar als verloskundige, alsmede een aantoonbare affiniteit met psychosociale begeleiding, liefst middels een erkende coachingsopleiding, een voorwaarde.

 

1150
Deelnemer
Nee
Hoofdniveau
cursus / opleiding
Tijd9:00 - 17:30
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen13 en 14 mei, 24 juni en 23 september 2020

Praktijk Bogaard wordt enthousiast gerund door Esther Bogaard (relatie- en gezinstherapeut, psychosociaal therapeut) en Pieter-Jan Bogaard (psychiater en EMDR-practitioner). Wij hebben klanttevredenheid en kwalitatieve op uw wensen afgestemde zorg hoog in het vaandel staan.
Naast de inhoudelijke behandelingen bieden wij ook onderwijs aan (zorg)professionals.
van Giffenstraat 6
8601 EX
Sneek
0515-418515
Selecteer een bestand aub.