Opleidingen details Transcare

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Pijneducatie in de praktijk (ID nummer: 388262)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 31210-3-2020 t/m 9-3-2021

Chronische pijn is pijn zonder duidelijke lichamelijke afwijking. De tijd dat we pijn louter en alleen verklaarden vanuit fysieke afwijkingen ligt achter ons. In de onlangs verschenen zorgstandaard chronische pijn als in de SOLK richtlijn staat beschreven dat pijneducatie een eerste en belangrijke stap is in de behandeling van pijn. Ook in de NHG standaard (chronische) pijn staat dat pijneducatie gericht op het veranderen van maladaptieve pijncognities, bevorderen van zelfinzicht en de patiënt de regie te geven bij de behandeling als belangrijke stap in de behandeling. Er is inmiddels zeer veel evidentie dat het geven van gerichte pijneducatie effectief is in de behandeling van mensen met chronische pijn

Deze tweedaagse cursus richt zich op chronische pijn, de diagnostiek van centrale sensitisatie, het herkennen van de onderhoudende factoren alsmede het geven van pijneducatie aan patienten. Hierbij is ook aandacht voor samenwerking tussen disciplines in de zorg met daarbij oa de rol van de huisarts. In de cursus wordt u op praktische wijze en met inbreng van eigen ervaringen aangeleerd hoe pijneducatie kan worden aangeboden.

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand 
programma2019.docx57 KB
565
is inclusief cursus map en diner
Tijd12:30 - 20:30
LocatieHoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd12:30 - 20:30
LocatieDrachten (NL) (Toon kaart)
Opmerkingencursus wordt ook incompany op andere lokaties gegeven.

Transcare is een anderhalvelijns centrum die zich richt op transdisciplinaire zorg voor patienten met chronische pijn. Binnen de eerste lijn participeren huisartsen, psychologen en fysiotherapeuten. Binnen de tweedelijn neuroloog, revalidatiearts, othopeed, anesthesist en psychiater.

Groningerweg 115
9766TM
Eelderwolde
0610107043
Selecteer een bestand aub.