Opleidingen details Euthopia

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

psychomotorische gezinstherapie (verdieping) (ID nummer: 387975)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1524-4-2020 t/m 23-4-2021

Deze training is alleen toegankelijk voor de behandelaren die een basiscursus psychomotorische gezinstherapie hebben gevolgd bij Marco Visser en of Bruno Hillewaere. (Euthopia 3 dagen basiscursus, Windesheim posthbo systeemtherapie voor vaktherapeuten, KU Leuven of incompany)

In deze verdiepingstraining leren de cursisten verder intensief samenwerken met elkaar (co-therapie) en met het gezin. Naast het non verbale en interactieve karakter staan vooral de casussen en leervragen van de deelnemers centraal. Deelnemers hebben aan het einde van de training voldoende handvatten om met diverse gezinsvragen aan de slag te gaan en dit behandelaanbod als vast aanbod te integreren binnen hun werksetting. Deelnemers krijgen een korte herhaling van de algemene systeemtherapeutische uitgangspunten en psychomotorische oefeningen mee die ze in de eerste cursus hebben aangeleerd. Daarna gaan de trainers verdiepend met de deelnemers aan de slag in praktische werkvormen waarbij de therapeutische posities, interventietechnieken, rolverdeling en afstemming centraal staan. Aan de hand van de eigen leervragen kan er intensief worden geoefend in diverse praktische werkvormen.

De cursist is na deze training in staat om: Intensief te kunnen samenwerken met collega psychomotorisch therapeut/ systeemtherapeut en het gezin en daarbij de kwaliteiten van elkaar te gebruiken volgens een specifiek theoretisch kader.  Daarnaast zijn de deelnemers in staat om te reflecteren op hun eigen proces en weten ze van zichzelf en elkaar de krachten en de valkuilen in het specifieke therapeutische werk.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Psychomotorisch therapeuten, bewegingstherapeuten, gezinswerkersen systeemtherapeuten
Deze training is alleen toegankelijk voor de behandelaren die een basiscursus psychomotorische gezinstherapie hebben gevolgd bij Marco Visser en of Bruno Hillewaere. (Euthopia 3 dagen basiscursus, Windesheim posthbo systeemtherapie voor vaktherapeuten, KU Leuven of incompany)
12
Ja
3
- lezen artikelen
- eigen leerdoelen vooraf formuleren
- eigen casuïstiek voorbereiden
450
inclusief lunch
Hoofdniveau
Danstherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijd09:30 - 16:30
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenalleen toegamkelijk voor deelnemers die eerder een basiscursus hebben gevolgd

Euthopia is een centrum voor systeemtherapie, opleiding en supervisie.
Zandberglaan 54/BIS
4818 GL
Breda
0620438129
Selecteer een bestand aub.