Opleidingen details Pro Education BV
Meetinstrumenten voor ergotherapie bij kinderen (ID nummer: 387890)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing212-3-2020 t/m 2-3-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Als (kinder)ergotherapeut wilt u evidence-based werken. Maar welke meetinstrumenten zijn in Nederland beschikbaar als het gaat om de behandeling van kinderen? En zijn deze meetinstrumenten betrouwbaar en valide? Wat meten ze precies en wanneer kunt u deze gebruiken? Deze 1-daagse cursus geeft een antwoord op al deze vragen. Deskundige docenten bespreken de actuele beschikbare meetinstrumenten binnen de kinderergotherapie. Aan de hand van casuïstiek maakt u kennis met verschillende meetinstrumenten en leert u wanneer u welk instrument kunt inzetten.

Doelgroep
Deze inspirerende cursus is zeer geschikt voor (kinder)ergotherapeuten die kinderen behandelen in een eigen praktijk, ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Aanpak
Tijdens de cursus Meetinstrumenten voor Ergotherapie bij Kinderen krijgt u kennis aangereikt door middel van literatuur, casuïstiek en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime kennis van en ervaring met ergotherapie bij kinderen. De cursus geeft u de handvatten om vanuit de huidige evidence uw onderzoek te verrichten. Tijdens de les kunt u oefenen met het afnemen van verschillende meetinstrumenten. U ontdekt welke meetinstrumenten u voor uw hulpvraag kunt inzetten en leert beoordelen of deze meetinstrumenten betrouwbaar en valide zijn.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en bestaat uit 6 contacturen en 15 uur zelfstudie.

Resultaat

  • U weet welke meetinstrumenten in Nederland beschikbaar zijn binnen de kinderergotherapie
  • U heeft inzicht in de betrouwbaarheid en validiteit van deze meetinstrumenten
  • U weet wanneer u deze meetinstrumenten kunt inzetten tijdens de ergotherapiebehandeling van kinderen
Beroepsgroep
Ergotherapeuten
Cursus
 EN - Ergotherapeuten
Na het volgende van de cursus kan de cursist:

1. uitleggen wat de meerwaarde is van meten voor de ergotherapiebehandeling van kinderen;
2. de betrouwbaarheid en validiteit van de verschillende meetinstrumenten beschrijven die in momenteel in Nederland beschikbaar zijn binnen de ergotherapie;
3. beoordelen of een meetinstrument betrouwbaar of valide is;
4. benoemen welke plaats de meetinstrumenten hebben in het ICF-model;
5. het achtergrondmodel MOHO uitleggen;
6. de COSA, SCOPE-NL en PVQ-nl op correcte wijze afnemen;
7. deze meetinstrumenten op het juiste moment inzetten tijdens de ergotherapiebehandeling van kinderen.
Bestand  
Programma.pdf10-1-2020 13:0352 KB
 
In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn, ruime ervaring hebben en op de hoogte zijn van de laatste inzichten in het vakgebied.
6
15
339,50
Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 245,-
Studiemateriaal € 40,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 25,-
Locatiekosten € 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 339,50
 Ik verklaar dat de cursus voldoet aan de CGR-normen (Code Geneesmiddelen Reclame), de Code Medische hulpmiddelen (GMH), de Richtlijn 2006/114/EG inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame, het sponsorbeleid van de betreffende beroepsvereniging(-en) en dat de financiering van de cursus geen (schijn van) belangen verstrengeling kent
Tijd9:30 - 16:00
Locatiennb (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
Locatiennb (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Marathon 7
1213 PD
Hilversum
Postbus 447
1200 AK
Hilversum
020-5677999