Opleidingen details Oncologiecentrum Maastricht UMC+

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Kanker in het gezin, bemoei je er wel/ niet mee (ID nummer: 387790)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2320-2-2020 t/m 19-2-2021

Het Oncologiecentrum Maastricht UMC+ is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden.

Dit symposium is georganiseerd door het Oncologiecentrum Maastricht UMC+, wij nodigen u van harte uit.

Een ouder met thuiswonende kinderen die de diagnose kanker krijgt, stelt zichzelf al snel de vraag: ‘Hoe vertel ik het mijn kinderen’ en ‘Kan mijn kind dit wel aan?’ Voor sommige ouders is dit reden om meteen de hulp in te schakelen van een gespecialiseerd zorgverlener, anderen proberen het ziek zijn zoveel mogelijk weg te houden bij hun kinderen en zetten alles op alles om thuis niets te laten merken.

Hoe kan het gezin waar een ouder de diagnose kanker krijgt, zo goed mogelijk ondersteund worden en wat is daarin de rol van de behandelend specialist, huisarts, verpleegkundige? Wanneer is het nodig gespecialiseerde psychosociale zorg in te schakelen? Kan er ook té veel zorg geboden worden?

Op deze en andere vragen zal wordt ingegaan tijdens dit symposium.

Keynote speaker is Dr. Martin Appelo, GZ-psycholoog, auteur van diverse boeken waaronder Samenwerken bij Kanker en 47 redenen om niet in therapie te gaan …. en één om het wel te doen en vaste gast bij het Radio1 programma Nieuws & Co. De titel van zijn lezing is: Kanker als samenwerkingsproject.

Uiteraard zullen ook andere sprekers, ieder vanuit hun eigen invalshoek, het thema kanker in het gezin belichten: een volwassene die als tiener een ouder verloor aan kanker; een gezin waar beide ouders de diagnose kanker kregen; een internist-oncoloog, een kinderpsycholoog en een onderzoeker van het landelijk onderzoek ‘Kanker in het gezin’.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
(Meerdaagse) Nascholing
40
Tijd17:30 - 21:15
LocatieRoermond (NL) (Toon kaart)

Het Oncologiecentrum Maastricht UMC+ is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (kortweg OncoZON). Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden.

 

Debeyelaan 25
6229 HX
Maastricht
Postbus 5800
6202 AZ
Maastricht
043-3876140
Selecteer een bestand aub.