Opleidingen details Upledger Instituut Nederland

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Trauma & regulatie 1 en 2 (ID nummer: 387572)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

Algemene informatie

De modules Trauma & regulatie (2 x 3 dagen)  zijn ontwikkeld met als doel: De mogelijkheden binnen de beroepsuitoefening van therapeuten, psychologen, coaches en counselers uit te breiden met betrekking tot het diagnosticeren en lichaamsgericht behandelen van de gevolgen van trauma problematiek en de grenzen in deze te onderzoeken en vast te stellen gekoppeld aan de eigen competenties van de therapeut binnen het eigen beroepsdomein.

Algemeen Leerdoel ‘Trauma En Regulatie’

Zinvolle en veilige therapeutische interventies kunnen doen binnen het kader van de trauma gerelateerde problematiek met het lijf als uitgangspunt. De interventies hebben vooral ten doel het kunnen werken binnen de Window Of Tolerance en leiden tot emotieregulatie. Het kunnen kaderen van het eigen beroepsdomein in relatie tot trauma gerelateerde problematiek en het kunnen herkennen van de rode vlaggen binnen het domein van angst-, trauma- en hechting gerelateerde problematiek.

Onderwijsdoelstelling ‘trauma en regulatie’

  • Contact leggen, oriënteren en analyseren: De therapeut kan in zijn anamnese aanvullende gegevens verzamelen waardoor hij een beeld krijgt van de stoornissen, problematiek in relatie tot angst, arousal, hulpbronnen, draagkracht en ik-sterkte en mate van hechting van de cliënt.
  • Ontwerpen van een behandelplan: De therapeut kan op basis van zijn gegevens een plan van aanpak formuleren passend bij de cliënt, bij zijn eigen competenties en binnen zijn beroepsdomein.
  • Uitvoeren, evalueren en bijstellen van een behandelreeks: De therapeut kan een behandeling uitvoeren met gereguleerde arousal gericht op het ontwikkelen van draagkracht en ik-sterkte in relatie tot de angst en trauma (verwerking) van de cliënt.
  • Autorealisatie, inzicht en integratie: De therapeut kan de cliënt ondersteunen in zijn autorealisatie en het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid door het helpen ontwikkelen van hulpbronnen, draagkracht en ik-sterkte.

 

Therapeuten (psychomotorisch, creatief, hapto-, craniosacraal, lichaamsgericht werkend), psychologen, psychotherapeuten, coaches en counselers die in hun praktijk te maken krijgen met cliënten met enkelvoudige trauma problematiek en hier lichaamsgericht mee willen werken.
42
Ja
169
Literatuurstudie en het maken van een casusopdracht die wordt gebruikt voor het implementeren van opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk en in de lessen wordt gebruikt voor het herkennen en afbakenen van het beroepsdomein voor complexe trauma problematiek.
900
De module bestaat uit 2 x 3 dagen: € 450 per module. De modules kunnen in eigen tempo na elkaar worden gevolgd.
Hoofdniveau
Dramatherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijd10:00 - 18:00
LocatieOudewater (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 18:00
LocatieOudewater (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 18:00
LocatieOudewater (NL) (Toon kaart)

Het Upledger Instituut Nederland verzorgt een SNRO geaccrediteerde opleiding in het werken met fascie en fasciegerelateerde problematiek: craniosacraal therapie. Een opleiding die veelvuldig wordt gevolgd door fysiotherapeuten. Graag willen we de Cranio 1, de basiscursus in het werken met fascie teer accreditatie aanbieden bij Keurmerk Fysiotherapie.
Kapellestraat 26
3421 CV
Oudewater
06-14121218
Selecteer een bestand aub.