Opleidingen details Zuyderlandacademie, congresbureau

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Clinical leadership 2020 (ID nummer: 387520)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2399-3-2020 t/m 8-3-2021

Clinical leadership is er voor zorgverleners (multidisciplinair) die een leidende rol willen nemen in de continue verbetering van de zorg. Die hun visie op de (organisatie van de) zorg willen scherpen en in samenwerking met anderen concrete stappen willen zetten.

Clinical leadership is een programma voor zorgverleners én onze ziekenhuizen. Het doel van het programma is om met name medisch specialisten,verpleegkundig specialisten en physician assistants toe te rusten om een leidende rol te nemen in de continue verbetering van zorg.

Deelnemende medisch specialisten, verpleegkundig specialisten en physician assistants maken een steile leercurve door. Zij krijgen een breed palet aan kennis en vaardigheden aangereikt dat hen in staat stelt te groeien in hun rol als clinical leader.

Clinical leadership betekent visie ontwikkelen, durven innoveren, voorbeeldgedrag tonen en enthousiasmeren. Medisch specialisten, verpleegkundig specialisten en physician assistants krijgen in dit programma training in persoonlijk leiderschap, kwaliteitsverbetering en veranderkunde. Ze verkennen eigen valkuilen en werken aan capaciteiten als zelfreflectie, communicatie en omgaan met tegenslagen.

Deelnemers brengen de rol van clinical leader direct in praktijk door het voortouw te nemen in een concreet verbetertraject in de eigen organisatie. Elk ziekenhuis wil het beste doen voor zijn patiënten. Daarom heeft
elk ziekenhuis wel een of meer projecten lopen voor de optimalisatie van zorgverlening, patiëntvriendelijkheid of logistieke processen. Medisch specialisten, verpleegkundig specialisten en physician assistants kunnen hierin als clinical leaders bij uitstek verschil maken.

Zij kunnen verbeteringen in gang zetten die verder strekken dan hun eigen vakgebied en zo van betekenis zijn voor het hele ziekenhuis. Artsen hebben een sleutelrol, maar zij kunnen dit niet alleen. Clinical leadership brengt voortrekkers binnen ons ziekenhuis bij elkaar en stelt hen in staat samen stappen te zetten in de realisatie van kwalitatief goede en veilige zorg. 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)KNMG-GAIA
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)NAPA / NVBMH
Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)KNMG-GAIA
1 2 3 4 5 6 7 8
(Meerdaagse) Nascholing
0
Tijd08:00 - 21:00
LocatieGeleen (NL) (Toon kaart)

Zuyderland is de naam van de organisatie die ontstaan is uit de fusie tussen Atrium Medisch Centrum en Orbis Medisch en Zorgconcern. Tot Zuyderland behoren één ziekenhuis op meerdere locaties (Heerlen en Sittard-Geleen), acht zorgcentra met buitenlocaties, twee hospices, Revalidatie, Geestelijke Gezondheidszorg en Jeugdgezondheidszorg, Thuiszorg en Huishoudelijke Hulp.

Henri Dunantstraat 5
6419 PC
Heerlen
Postbus 5500
6130 MB
Sittard
0610912367
Selecteer een bestand aub.