Opleidingen details Praktijk voor SPELtherapie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Clientcentered speltherapeutisch behandelen van hechtingsproblematiek (ID nummer: 386916)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1328-3-2020 t/m 27-3-2021

Juist cliënten met hechtingsproblematiek hebben cliëntcentered contact nodig om de opgelopen psychische schade te kunnen helen. Maar het zijn ook juist deze cliënten bij wie het zo moeilijk vol te houden is. C.c. werken met deze doelgroep is een dynamisch veranderingsproces, waarbij de juiste afstemming steeds in beweging is of juist langdurig hetzelfde vraagt. Bovendien kunnen de cliënten reageren met destructief gedrag, afwijzing en onvoorspelbaarheid. Dat maakt therapeuten onzeker. Directieve interventies lijken dan houvast te geven maar schieten uiteindelijk hun doel voorbij. Theoretische denkkaders zijn nodig om te kunnen blijven geloven in het volgen van de cliënt. Daarom hebben wij per hechtingsfase voor je uitgewerkt waar je aan werkt en hoe je daar c.c. aan werkt. Een denkkader zonder protocollair te gaan werken. Het gaat tenslotte om de bijzondere, meegemaakte hechtingservaringen van deze cliënt, de unieke manier waarop deze cliënt daar toen mee omgegaan is en de specifieke overtuigingen waarmee deze cliënt zijn eigen ontwikkeling nu belemmert.  Juist in de c.c. speltherapie mag het persoonlijke leed van deze cliënt er zijn, kan de cliënt zijn eigen innerlijke kracht hervinden en zijn persoonlijke mogelijkheden gaan ontdekken om dan te mogen zijn wie hij is: iemand die al heel jong ondraaglijk psychisch heeft geleden. Hechten begint met er mogen zijn en alleen door te mogen zijn wie je bent kun je vertrouwen opbouwen in de ander en jezelf. Deze cliënt mag in de speltherapie op zijn unieke manier het onuitsprekelijke leed gaan communiceren dankzij de c.c. houding van de therapeut. Dankzij de c.c. therapeutische relatie en de vele mogelijkheden die het spel biedt, kan de cliënt uiteindelijk ook de pre-verbale, emotionele pijn gaan communiceren.

 

Wil jij hechtingsproblematiek behandelen met c.c. speltherapie?

Durf jij contact te maken met enorm lijden?

Zoek jij verklaringen waarom je aanvoelt dat je iets wel of juist niet moet doen bij deze cliënt?

Dan ben je van harte welkom.

Speltherapeuten die cliëntcentered willen werken. Therapeuten die niet clientcentered zijn opgeleid zijn welkom maar we weten dit graag van te voren.
11
Ja
3
Om het therapeutische proces bij hechtingsproblematiek nog beter te gaan doorgronden hebben we een reader voor je gemaakt. In de reader leggen we nog meer verbanden tussen gedrag, hechtingstheorie, therapeutische relatie, spel, belemmerende overtuigingen en terminologie uit andere therapeutische stromingen.
Je zoekt 2 x een geschikt fragment uit van een opname van de therapeutische sessie van jouzelf met een client.
305
Je gaat actief begeleid worden bij jouw casus en wordt intensief betrokken bij de cliënt van 2 of 3 collega’s. Daarom bestaat de cursusgroep uit hooguit 4 deelnemers op 1 docent.
Hoofdniveau
Speltherapie
Tijd9:00 - 17:00
LocatieHedel (NL) (Toon kaart)

verzorgen verdiepende vaktherapeutische nascholingen

Gouwakker 13
5321WE
Hedel
0735995904
Selecteer een bestand aub.