Opleidingen details Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cursus Operationele Keten Echografie Koninklijke Luchtmacht (OKE KLu) (ID nummer: 386454)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 31220-2-2020 t/m 19-2-2021

De Cursus Operationele Keten Echografie (OKE) is een tweedaagse cursus, bedoeld voor medische personeel van de de Koninklijke Luchtmacht (KLu) in de toepassing van medische echografie in de medische evacuatieketen.

De primaire doelgroepen bestaat uit de Algemeen Militaire Artsen (AMA), Algemeen Militair Verpleegkundigen (AMV) en Assistenten Geneeskundige Verzorging (AGV) die over het algemeen zijn opgeleid in Aeromedical Evacuation (AE) en worden ingezet in de medische afvoerketen.

Na de cursus is de cursist in staat stelt zelfstandig een extended Focused Assessment with Sonography in Trauma (eFAST) te maken en te beoordelen. Verder kan de cursist de echografie gebruiken om echogeleid een perifeer infuus in te brengen. Ten slotte kan de cursist ondersteunen bij echogeleide procedures als zenuwblokkades en het inbrengen van centraal veneuze toegang.

De cursus bestaat uit lectures, demonstraties, skill stations, vragensessies en wordt afgesloten met een schriftelijk en een praktijkexamen.

 

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
Tijd08:00 - 17:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Bij de Koninklijke Luchtmacht heeft het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) de Afdeling Operationele Gezondheidszorg  (OGZ) die onder meer tot doel heeft om militaire (SEH)artsen, (SEH)verpleegkundigen en Assistent Geneeskundige Verzorgers op hun uitzending voor te bereiden.

Bij de OGZ worden tevens cursussen en trainingen verzorgd als na- of bijscholing van het militair geneeskundige personeel.

Kampweg 3
3769 DE
Soesterberg
Postbus 22
3769 ZG
Soesterberg
06 5756 7102
 
Selecteer een bestand aub.