Opleidingen details Nictiz 1

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Symposium ’Verbinden en innoveren met SNOMED’ (ID nummer: 386360)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2313-2-2020 t/m 12-2-2021

Eenduidige en heldere uitwisseling van medische gegevens tussen arts en patiënt en tussen artsen onderling zijn belangrijk voor kwalitatief goede en efficiënte zorgverlening. Vanuit het zorgveld en door het ministerie van VWS wordt daarom veel energie gestopt in het mogelijk maken van digitale gegevensuitwisseling, onder meer door versnellingsprogramma’s en door afspraken over Eenheid van Taal. Het internationaal, medisch terminologiestelsel SNOMED maakt Eenheid van Taal in de zorg mogelijk.

Binnen het programma ‘Vertalen SNOMED’ worden rond de 250.000 Engelse termen naar het Nederlands vertaald zodat we ook in Nederland SNOMED zorgbreed kunnen gebruiken. Daarnaast wordt SNOMED gemapt met standaarden voor bijvoorbeeld de ziekenhuizen, de huisartsen en de verpleegkundigen. Ook wordt SNOMED voorzien van patiëntvriendelijke termen. Hierdoor kunnen zorgverleners in hun eigen (vak)taal blijven werken en kan informatie eenvoudig en begrijpelijk met de patiënt en andere zorgverleners worden gedeeld. Met SNOMED kun je gegevens eenmaal vastleggen en toch vaker (her)gebruiken, bijvoorbeeld voor onderzoek en kwaliteitsregistraties. Ook maakt SNOMED innovatie mogelijk.

Op 13 februari organiseren we vanuit Nictiz het symposium ‘Verbinden & Innoveren met SNOMED’. Dit doen we samen met het CMIO-netwerk, CNIO-netwerk, FMS, InEen, ministerie van VWS, NFU, NHG, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en V&VN. Met het symposium slaan we een brug van SNOMED en Eenheid van Taal naar de zorgpraktijk Genodigden van het congres zijn met name zorgprofessionals en hun vertegenwoordigers. De volgende 3 onderwerpen staan centraal: Overdracht, Hergebruik & Innovatie. In het plenaire programma staat onder andere een paneldiscussie met zorgprofessionals uit de praktijk gepland en wordt een succes uit het buitenland gedeeld. Daarnaast staan twee rondes gepland met in totaal 15 workshops.

Doel van het symposium is om kennis over en het draagvlak voor SNOMED te vergroten.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)KNMG-GAIA
1 2 3 4 5 6 7 8 9
(Meerdaags) Congres
95
Doelgroep van het symposium zijn zorgprofessionals en hun achterban. Deelname voor (oud)medewerkers en andere direct betrokkenen bij het programma is gratis. Voor andere deelnemers is het vroegboektarief €95,- excl. BTW.
Tijd16:00 - 20:45
LocatieZeist (NL) (Toon kaart)

Stichting Nictiz is het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth. Nictiz gelooft dat als zorgverleners sneller, veilig en makkelijk over de juiste informatie beschikken, de zorg beter wordt. Nictiz wordt vrijwel volledig gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.
Oude Middenweg 55
2491 AC
Den Haag
Postbus 19121
2500 CC
Den Haag
070-3173450
Selecteer een bestand aub.