Opleidingen details Simone van den Hil Training en Coaching

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Mindfulnesstraining voor (huis)artsen (ID nummer: 386280)
Cursus afgewezen!
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal

Uit onderzoek blijkt dat artsen in hun werk veel te maken hebben met stress. Bovendien willen zij het vaak heel goed doen en leggen de lat voor zichzelf hoog. Dit maakt de kans op verlies aan motivatie en plezier in het werk aanzienlijk. Artsen kunnen daarom hulp om stress-signalen vroegtijdig te onderkennen en op een effectieve en zinvolle manier te beantwoorden goed gebruiken.

Een adempauze nemen, in de vorm van het beoefenen van mindfulness, kan verlichting geven. Mindfulness betekent ‘opmerkzaamheid’ en ‘aandachtigheid’. Waar je aandacht is, daar ben je. Oefenen met de kunst om aanwezig te zijn in het moment, het hier en nu, daar gaat het bij mindfulness om. Geen vorm van therapie, maar het aanleren van vaardigheden die tot rust en bewust ander gedrag kan leiden. Onderzoek laat zien dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en dat het positieve veranderingen oplevert in cognitief en neurobiologisch functioneren. 

  • Je herkent stresssignalen en gaat beter om met stress 
  • Je zet mindfulnessvaardig-heden in: aanwezig zijn in het hier en nu, omgaan met lastige emoties, met aandacht luisteren naar patiënten en collega’s en bewust minder aandacht geven aan continue ruis op de achtergrond 
  • Je creëert een betere balans tussen werk en privé 
  • Je ervaart meer kwaliteit in je werk en leven als huisarts 
  • Je ervaart weer het gevoel van rust in jezelf 

De directe tijdsinvestering van de training is 26 uur. Daarnaast wordt er van de deelnemers gevraagd gemiddeld een 3/4 uur per dag thuis te oefenen en de reader te lezen.

 

(Meerdaagse) Nascholing
 
450
Tijd19:30 - 22:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Mindfulness training voor huisartsen.
ARCHIMEDESWEG 13
1098 JK
AMSTERDAM
0643041993
Selecteer een bestand aub.