Opleidingen details Stichting Green Mental Health
RACT-congres (ID nummer: 386132)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Mantelzorgmakelaars526-3-2020 t/m 25-3-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Op donderdag 26 maart 2020 organiseert Stichting RACT Nederland, in samenwerking met vele RACT-experts van het eerste uur, het derde landelijke RACT-congres in de LocHal in Tilburg.

Over de conferentie

Resource Group Assertive Community Treatment (RACT) is bezig met een stevige opmars in Nederland. Cliënten nemen in toenemende mate zelf de regie over hun behandeling en we evalueren de behandeling vaker. Samenwerken met familie, naastbetrokkenen en vrienden is dagelijkse praktijk aan het worden. RACT is inmiddels bij meer dan 25 organisaties in Nederland geïmplementeerd. De afgelopen vijf jaar is er zowel binnen de volwassenenzorg, verslavingszorg als jeugdzorg ervaring opgedaan. RACT slaat nu ook aan bij gemeenten en wordt gezien als een belangrijke manier van werken binnen regionale netwerken.

Kortom, het is tijd voor de derde editie van het landelijke RACT-congres.

Op donderdag 26 maart 2020 organiseert Stichting RACT Nederland, in samenwerking met vele RACT-experts van het eerste uur, het derde landelijke RACT-congres in de LocHal in Tilburg. Tijdens het congres laten we samen zien wat er de afgelopen jaren bereikt is, worden de eerste tastbare uitkomsten van het landelijk onderzoek gepresenteerd en ontdekken we wat ons nog te doen staat.

Deze dag is een uitgelezen kans om in gesprek te komen met teams die inmiddels de nodige ervaring hebben opgedaan en kennis en informatie uit te wisselen met andere collega’s uit het land, waardoor er nieuwe ideeën, plannen, samenwerkingsverbanden en netwerken kunnen ontstaan.

Belangrijke vragen zoals ‘wat is RACT?’, ‘hoe implementeer je de werkwijze?’, ‘hoe borg je de kennis en ervaringen?’, ‘hoe staat het met het landelijk onderzoek van het Trimbos-instituut?’ en ‘zijn er nieuwe ontwikkelingen?’ komen tijdens deze derde editie in Tilburg aan bod. Het congres is interessant voor zowel debutanten als RACT-experts van het eerste uur. Tijdens de vooravond organiseren we samen met vele partners een masterclass voor gevorderden.

Het programma wordt breder dan de voorgaande edities. Dit jaar besteden we extra aandacht aan het sociaal domein, jeugdzorg, verslavingszorg en forensische teams. Ook de nieuwe pilots zoals het Sherpa-project uit Tilburg en andere verrassende en innovatieve pilots komen ruim aan bod, zoals de samenwerking met wijkteams.

In Tilburg wordt momenteel hard gewerkt aan de revitalisering van de zogenaamde Spoorzone. Het gebied rond het station wordt op de schop genomen en een van de eerste tastbare bewijzen hiervan is de realisatie van de LocHal. Deze hal, een voormalige werkplaats voor locomotieven, is met behoud van authentieke en industriële details verbouwd tot een bibliotheek en congresruimte.

Op donderdag 26 maart wordt een deel van deze ruimte het ontmoetingspunt voor iedereen die kennis op het terrein van RACT wil komen brengen en/of halen. De sfeer is gemoedelijk, de grote glazen zaal is het middelpunt en er zijn kleine zalen voor extra inleidingen en workshops. De LocHal is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
CliëntondersteunersRegisterplein
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZ-agogenRegisterplein
1 2 3 4
Nee
Bestand  
200326 pdf pe-online.pdf24-12-2019 15:248831 KB
 Cliëntondersteuners
 GGZ agogen
 Maatschappelijk werk
 Mantelzorgmakelaars
 Sociaal Agogen
 Sociaal Werkers
Tijd09:15 - 16:35
LocatieTilburg (NL) (Toon kaart)

Green Mental Health
Stichting Green Mental Health stelt zich ten doel innovatieve projecten en projecten op het raakvlak van natuur en mentale gezondheid te realiseren die bijdragen aan het actief herstel van mensen met psychische problemen.
Wij willen de zorg voor mensen met psychische problemen, hun familieleden, vrienden en naasten vernieuwen en verbeteren. Dit doen wij onder andere door een breed publiek en in het bijzonder beleidmakers en financiers van de geestelijke gezondheidszorg te informeren over nieuwe behandel- en begeleidingsmethoden. Samen met onze zorg- en groene partners ontwikkelen wij nieuwe zorgprogramma’s, producten en diensten. Wij streven er naar om de opgedane kennis en ervaringen uit te wisselen en onderzoek te stimuleren.
Dit vanuit de overtuiging dat wij hiermee het fundament bouwen voor een duurzame geestelijke gezondheidszorg en een groene en leefbare wereld, voor de huidige én komende generaties mensen met psychische aandoeningen.
Stichting Green Mental Health (GMH) kiest in het verlengde van haar missie voor zowel lokale, regionale, landelijke en internationale projecten. GMH wil het debat over de meest optimale inhoudelijke zorg, voeden en aanvoeren. Juist door in de praktijk – samen met haar partners – het potentieel van deze nieuwe en innovatieve vormen van geestelijke gezondheidszorg te laten zien.
Roskamstraat 8
1381 AM
Weesp
0623002202