Opleidingen details ICZO vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

ICZO - Ademhaling en ontspanningstherapie (ID nummer: 386087)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2411-1-2020 t/m 31-12-2020

Ademtherapie helpt de natuurlijke en ontspannen adembeweging te herstellen. Deze kan door het gehele lichaam voelbaar zijn. Ontspanningstherapie maakt je bewust van je lichamelijke en geestelijke gespannenheid.
Deze twee therapieën tezamen geven je de middelen om eigen spanningen te regelen. Concreet gebeurt dit via ademhaling, aandacht, beweging, voorstelling en houding. Daarmee kun jij ontdekken of een probleem samenhangt met een verhoogde spanning, die eigenlijk onnodig is en verminderd kan worden.
Klachten en problemen waarbij adem- en ontspanningstherapie wordt toegepast, staan hieronder. Deze indicaties houden in dat in de praktijk blijkt dat overspanning een belangrijke rol kan spelen in het onderhouden van de klachten. Indien in een proefbehandeling blijkt dat er een ingang is te vinden voor zelfregulatie waardoor de overspanning afneemt, dan pas wordt de indicatiestelling bevestigt. De diversiteit in indicaties houdt verband met de diversiteit van beroepen waarin adem- en ontspanningstherapie wordt toegepast.
 

Anthonissen Els
24
680
 
 
Tijd09:00 - 16:30
LocatieAntwerpen (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:30
LocatieAntwerpen (BE) (Toon kaart)

ICZO heeft een ruim aanbod aan trainingen en cursussen, voor diverse (para)medische en medisch opgeleide doelgroepen.

* ICZO richt zich op de gezondheidssector van medici en paramedici die zich verder wensen te specialiseren en bij te scholen binnen hun eigen beroep.
* ICZO biedt permanente vorming, nascholingen, cursussen aan, zoals taping, Pilates, manuele therapie, stabilisatieoefeningen, zachte haken technieken, ..
* ICZO zorgt voor een "breed-spectrum" aanbod en staat open voor alle initiatieven

Mandenmakersstraat 15
9700
Oudenaarde
055 456120
Selecteer een bestand aub.