Opleidingen details Gelre ziekenhuizen / Leerhuis medische opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Leiderschapsprogramma 2019-2020 Veranderkunde (ID nummer: 386006)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2630-1-2020 t/m 29-1-2021

Korte beschrijving van de dag 

Op <datum> staat het thema veranderen centraal. Een strategie realiseren betekent ook veranderen. Als manager heb je een rol in het doorvertalen en werkend krijgen van die strategie. Best lastig, want ook voor jou is die strategie alleen nog maar een mooi beeld, een vergezicht. Hoe haal je dat vergezicht dichterbij voor jezelf en voor je mensen? Hoe maak je een strategie van praatwerkelijk daadwerkelijk? Hoe maak je ruimte voor verandering en wat betekent dat voor je rol?

 

In dit seminar kijken we naar hoe organisatieverandering werkt en hoe je daarin je rol als leider invulling en sturing aan geeft. Verandering is geen lineair proces dat je ‘uitrolt’, het is een iteratief proces van kleine stapjes waarin mensen met elkaar de papieren verandering doorvertalen naar het eigen werk. Daarin is een verandering minder maakbaar dan we vaak denken.

Tijdens deze dag onderzoeken we de wereld van verandering en hoe die zich verhoudt tot de werkelijkheid van alle dag. We verkennen waarom die twee niet zomaar samengaan en welke verandervalkuilen we vaak instappen. We onderzoeken wat verandering met mensen doet en kijken hoe je in je rol als leidinggevende de verandering met je medewerkers stapsgewijs kunt realiseren.

 

Programma en werkwijze
Tijdens de dag wisselen korte theoretische inleidingen, vertaling naar de eigen werkpraktijk en reflecties op eigen rol en handelen elkaar af. We zetten vier invalshoeken centraal:

Hoe werkt verandering? à focus op hoe verandering in de lokale praktijk werkt, de dynamieken die spelen, de stappen om wenselijke en werkelijke wereld met elkaar te verbinden.

Wat gebeurt er met mensen in de verandering? à focus op de dynamiek in mensen, weerstand en taaiheid, verandermythes over mensen. Ook verbinding met wat verandering doet met collega’s.

Veranderstrategie en veranderplan; samenwerking met de adviseurs à focus op hoe met adviseurs meer planmatig invulling te geven aan verandering.

De rol van de leider in verandering à reflectie op hoe je met je eigen rol, houding en gedrag de verandering ondersteunt of belemmert en wat dat van je vraagt.

 

Doelen van de dag: 

Geeft inzicht in

hoe verandering werkt

wat verandering met mensen doet

de valkuilen van verandering

geeft handvatten voor hoe je als leidinggevende verandering kunt ondersteunen

geeft inzicht in het veranderkrachtenveld rond de leider

geeft je handvatten voor het ondersteunen van de verandering in je eigen afdeling/eenheid/team en collega’s.

geeft handvatten voor de samenwerking met de adviseurs aan het veranderplan.

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
nvt
Tijd13:30 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd13:30 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd13:30 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Gelre ziekenhuizen vormt, in samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg, een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen, waar onze twee ziekenhuislocaties en een buitenpolikliniek zich bevinden. Met ongeveer 3300 medewerkers en ruim 180 medisch specialisten is Gelre ziekenhuizen één van de grotere ziekenhuizen in Nederland.
 

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ
Apeldoorn
9014
7300 DS
Apeldoorn
055 - 581 80 12
Selecteer een bestand aub.