Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vervolgcursus mediƫrende cognitieve gedragstherapie voor clienten met matig/ernstge verstandelijke beperking (ID nummer: 385994)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen2517-3-2020 t/m 16-3-2021

De deelnemer is aan het eind van de cursus beter in staat om:

De deelnemer heeft aan het eind van dag 1 kennis en/ of geoefend met:

 • Het mediërende cognitief gedragstherapeutischproces
 • Probleemgedrag in concrete termen formuleren (algemeen, stoornisspecifiek en in relatie tot de verstandelijkebeperking)
 • Holistische theorie/probleemsamenhang samen met ouders/ondersteuners opstellen (met aandacht voor doelgroepspecifiekefactoren):
 • Samen met ouders/ondersteuners problemen en mogelijke oplossingen inventariseren(observeren uit eerste en tweede hand, rapporteren in S-R-Cketens)
 • Samen met ouders/ondersteuners de zorgvraag van de cliëntformuleren

 

De deelnemer heeft aan het eind van dag 2 kennis van en/ of geoefend met

 • Het mediërende cognitief gedragstherapeutisch proces en technieken
 • Gehechtheid en cognitievegedragstherapie
 • Functieanalyse gehechtheid/interactie client en ondersteuners: nabijheid en steunzoekend gedrag, emotieregulatie, coregulatie
 • Functieanalyse (gedrag en emoties) team en individuele ondersteuners in relatie totclient

 

De deelnemer heeft aan het eind van dag 3 kennis van en/ of geoefend met

 • De geldende behandelrichtlijn en evidencebased interventies mbt agressieproblematiek en een ernstig verstandelijke beperking: theorie en behandeling
 • Analyseren van agressief gedrag bij cliënten met een ernstig verstandelijke beperking: opstellen van een holistische theorie (samen metouders/ondersteuners)
 • Analyseren van agressief gedrag bij cliënten met een ernstig verstandelijke beperking en interactie met ondersteuners: functieanalyse (operante enbetekeniscomponent)
 • Interventies vaststellen obv functieanalyse (operante en niet operante interventies ), rolvan ouders/ondersteuners als mediatoren in de uitvoering van deinterventies

 

De deelnemer heeft aan het eind van dag 4 kennis van en/ of geoefend met

 • De geldende behandelrichtlijn en evidencebased interventies mbt internaliserende problematiek en een ernstig verstandelijke beperking: theorie en behandeling
 • Analyseren van angst en stemmingstoornissen bij cliënten met een ernstig verstandelijke beperking: holistische theorie (samen metouders/ondersteuners)
 • Analyseren van angst- en stemmingstoornissen bij cliënten met een ernstig verstandelijke beperking en interactie met ondersteuners: functieanalyse (operante enbetekeniscomponent)
 • Interventies vaststellen obv functieanalyse (operante en niet operante interventies ), rolvan ouders/ondersteuners als mediatoren in de uitvoering van deinterventies

 

 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 observaties en meetinstrumenten
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
12
14
 ja
795,- inclusief lunch en gebruik van de digitale leeromgeving,
25
toetsing en evaluatie
CRKBO
(Ortho)pedagogen, (GZ-)psychologen met afgeronde basiscursus CGT. Daarnaast is het van groot belang dat cursisten werkzaam zijn met de doelgroep.
Bestand 
publieke deel.pdf69 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.