Opleidingen details Samenwerkende Opleidingen tot Verloskundige / Kennispoort Verloskunde

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Kennispoort Verloskunde Academiecongres 2020: Let’s connect! (ID nummer: 385780)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing47-2-2020 t/m 6-2-2023

Het Kennispoort Verloskunde Academiecongres staat deze editie geheel in het teken van verbinding en uitwisseling tussen alle studenten, stagebegeleiders, promovendi, docenten en onderzoekers van de opleidingen verloskunde in Nederland.

Dit is dé dag om te delen met tegenhangers van de andere opleidingen. Een inhoudelijk, actief en verbindend programma is samengesteld. Tot ziens op 7 februari 2020!

Twee inspirerende keynotes trappen de dag af:

Keynote 1: Professor dr. Ank de Jonge. Ank de Jonge, de eerste Nederlandse hoogleraar Verloskundige Wetenschap (Midwifery Science), gaat spreken over de betekenis van tijd in het verloskundig vak.

Keynote 2: Professor Mary Renfrew. Renfrew, Professor of Mother and Infant Health van de University of Dundee, deelt haar kennis en visie op ‘the future midwife’. Ze gaat spreken over de huidige activiteiten in de UK om vrouwgerichte zorg voor zowel de zwangere en bevallende vrouw als de moeder en haar pasgeboren baby te implementeren.

Na de keynotes volgen drie interessante rondes met verschillende workshops en lezingen.

In de eerste ronde hebben we voor studenten, docenten, promovendi, stagebegeleiders en onderzoekers een interactieve workshop op maat over een mooi onderwerp!

In de tweede en derde ronde kun je in workshops actief aan de slag om je (scientific)stortytelling vaardigheden te verbeteren en je kunt leren in een workshop hoe je een minderheidsstandpunt effectiever voor het voetlicht brengt binnen een VSV, eigen groepspraktijk of afdeling.

Alles wat je wenst te weten over het nut van promoveren en loopbaanperspectieven wordt gedeeld door Rathenau onderzoeker Margot Schel en een  bijzondere delegatie van verloskundigen die gepromoveerd zijn in het verleden.

Filosoof en schrijver Joke Hermsen neemt ons mee in de wereld van Chronos en Kairos. Na de lezing van Hermsen over verstilling, leert yoga- en meditatiedocent Frits Humme ons ook daadwerkelijk hoe we kunnen (leren) verstillen in een korte geleide meditatie.

Hoogleraar Jan Rotmans vertelt over zijn weg van scientist naar scientivist en transities in de zorg. Ook zoomen we in een sessie in op digitale didactiek: blended learning. Want hoe kunnen we onze contacttijd met studenten effectiever invullen wanneer we leertechnologie omarmen?

Iedere deelnemer wordt in de eerste ronde ingedeeld in de workshop die past bij zijn huidige functie. Alle deelnemers ontmoeten zo hun evenknieën. In de tweede en derde ronde mag je een voorkeur aangeven en mixen we alle deelnemers door elkaar.

0
Bijeenkomst
Nee
Hoofdniveau
congres / symposium
Tijd10:00 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Kennispoort Verloskunde biedt een website en een wetenschappelijk congres als onderdelen van een infrastructuur, waar de professionele verloskunde gemeenschap gebruik van kan maken. Voor alle essentiele onderdelen van de website, kunnen de gebruikers zelf de inhoud aandragen.

De redactie is actief op de achtergrond als facilitator van de informatie- en kennisuitwisseling. Het redactieteam screent de aangeboden onderzoeken, nieuwsfeiten, activiteiten e.d. op relevantie en geschiktheid voor publicatie. Daarnaast vergaart de redactie zelf actief bijdragen ten behoeve van de maandelijkse nieuwsbrief en het congres.

De redactie wordt aangevoerd door Linda Glebbeek en bestaat verder uit vertegenwoordigers van de Academie Verloskunde Maastricht, Verloskunde Academie Rotterdam, Academie Verloskunde Amsterdam Groningen en de KNOV.

 

Samenwerkende Opleidingen tot Verloskundige Gebouw Rochussenstraat GK 754,
3015 CA
Rotterdam
Postbus 2040
3000 CA
Rotterdam
06-30951086
Selecteer een bestand aub.