Opleidingen details Brainfeed

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Stof tot nadenken. Masterclass helder denken en argumenteren (ID nummer: 385776)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 31211-5-2020 t/m 10-5-2021

Stof tot nadenken

Masterclass helder denken en argumenteren

Inhoud

Glashelder analyseren

Aan dokters worden hoge eisen gesteld. Alles wat u als dokter doet, zou 'redelijk' moeten zijn, transparant, te verantwoorden, gebaseerd op goede argumenten. Maar om helder te denken moet u ook glashelder kunnen analyseren wat de ander naar voren brengt. Goed zijn in argumenteren heeft dus twee kanten: u moet zelf in staat zijn om een sluitende argumentatie op te zetten, én u moet de argumentaties van anderen op hun waarde kunnen beoordelen.

Scherp uw geest

Met vriend en vijand, patiënten, partners, kinderen, collega's, directies en personeel voeren we dagelijks discussies waarbij we ons best doet zo goed mogelijk met argumenten ons standpunt te verdedigen. Met vallen en opstaan... De kunst van het argumenteren leren we in de wandelgangen, al doende dus. Maar dat heeft zo zijn consequenties: de meeste dokters zijn er (net als veel filosofen trouwens) niet zo heel goed in. Het goede nieuws is dat u met wat oefenen uw argumentatievermogen al snel behoorlijk kunt verbeteren. Dat is niet alleen heel handig, maar ook heel leuk: het scherpt uw geest.

Minder bevattelijk voor onzin

De vaardigheden die u in deze cursus traint, zijn medisch alom toepasbaar en sluiten naadloos aan bij de competenties die een arts toebehoren: beter luisteren, beter formuleren, beter analyseren, u bent minder bevattelijk voor onzin, u begrijpt beter waarom die ander u maar niet begrijpt (of andersom) en u bent na afloop beter in staat om uw mening helder over het voetlicht te krijgen. Tijdens de cursus bespreken we veel relevante achtergrondinformatie op het gebied van logica en retorica, maar argumenteren leren is vooral zelf doen. We zullen daarom veel oefenen zodat u meteen in de praktijk kunt ervaren dat wat u leerde ook werkt!

Leerdoelen

  • Herkennen van structuur in argumenten, typen argumenten en deze ontleden
  • Herkennen van veel voorkomende drogredenen en deze pareren
  • Goed argumenteren, logisch opbouwen van argumenten om onderscheid te maken tussen verschillende typen argumenten

Docent

Menno de Bree (1974) studeerde filosofie en werkte als filosoof achtereenvolgens bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 is hij verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) als docent medische ethiek en filosofie.

Hij geeft o.a. les aan medisch studenten, artsen en specialisten in opleiding. Hij verzorgt daarnaast filosofische lezingen en workshops voor o.a. medisch professionals. Sinds 2016 is hij tevens docent aan the School of Life Amsterdam.

 

(Meerdaagse) Nascholing
1295
Inclusief cursusmateriaal, tweemaal lunch, diner en overnachting met ontbijt
LocatieBeetsterzwaag (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3DatumTijd
Stof tot nadenken, dag 1604-02-202109:30 - 18:00
Stof tot nadenken, dag 2605-02-202109:00 - 17:00

LocatieBrummen (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3DatumTijd
Stof tot nadenken, dag 1612-11-202009:30 - 17:30
Stof tot nadenken, dag 2613-11-202009:00 - 17:00

Brainfeed organiseert meerdaagse masterclasses, congressen en andere nascholingsactiviteiten voor alle artsen, zoals medisch specialisten, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en huisartsen.  

Homeruslaan 20
3707 GS
Zeist
0653679189
Selecteer een bestand aub.