Opleidingen details Isala Academie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Teaching on the Run: module 14 - Opleiden in Leiderschap (ID nummer: 385253)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2326-2-2020 t/m 25-2-2021

Teaching on the Run:  Opleiden in Leiderschap

In de laatste herziening van het CanMeds raamwerk is de titel van het competentiegebied “Organisatie en management” veranderd in “leiderschap”. We moeten de medisch specialist van de toekomst dus (ook) opleiden in leiderschap. Met alle uitdagingen die op de aios anno nu afkomen is dat ook geen overbodige luxe. Een alsmaar veranderend zorglandschap, een vergrijzende bevolking met steeds meer complexe multimorbiditeit, zorg die steeds meer in netwerken wordt georganiseerd, een opleiding die ingewikkelder en korter wordt, de toenemende werkstress en burnoutklachten onder aios.

In deze module bespreken we wat medisch leiderschap inhoudt, volgens de deelnemers en volgens de literatuur. In welke opleidingssituaties is leiderschap nodig? Aan welk gedrag van de aios kun je als supervisor aflezen dat de aios leiderschap toont? En hoe geef je feedback op leiderschapsvaardigheden?

Leerdoelen

Aan het einde van deze workshop:

  • hebben de deelnemers (stafleden en aios) gezamenlijk bepaald wat voor hen Leiderschap inhoudt en welk gedrag(skenmerken) daarbij hoort.
  • zijn zowel stafleden als aios zich bewust dat ze samen verantwoordelijk zijn voor ‘het runnen van de tent’ en welke leiderschapscompetenties daarvoor nodig zijn.
  • hebben de deelnemers een aanzet gedaan om professionele taken te identificeren waar leiderschap ingezet wordt.
  • hebben de deelnemers geoefend in het geven van feedback op Leiderschap
(Meerdaagse) Nascholing
150
De prijs per deelnemer per training is € 150 (tot 18.00 uur) of € 200 (na 18.00 uur) excl.reiskosten van de docent. Voor instellingen buiten de OOR Noordoost gelden hogere tarieven.
Tijd17:30 - 20:30
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenvakgroep radiologie

de Isala Academie is het leerhuis van de Isala klinieken, een van de grootste algemene opleidingsziekenhuizen van Nederland. Binnen de Isala Academie worden alle onderwijs- en opleidingszaken gecoördineerd en gefaciliteerd.

Dr van Deenweg 1-11
8025 BP
Zwolle
Postbus 10400
8000 GK
Zwolle
038-4248188
Selecteer een bestand aub.