Opleidingen details Centrum Zein

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Opleiding Ademtherapie (ID nummer: 385155)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd7519-9-2020 t/m 18-9-2022

Wil je weten wat je kunt doen bij hyperventilatieklachten of ademklachten en hoe je iemand hiermee kunt helpen? Wil je verkeerde gewoontepatronen van de ademhaling leren herkennen en wil je weten wat de gevolgen er van kunnen zijn? Of wil je weten wat je kunt doen als ademproblemen mede angststoornissen in stand houden?

In de opleiding ademtherapie leer je zowel de theorie als de praktijk met betrekking tot ademhalingsklachten, verkeerde gewoontepatronen van de ademhaling, ademoefeningen, wisselwerking met het psychisch welzijn en in stand houdende factoren van verkeerde adempatronen. Je doet eigen ervaring op en je leert op verantwoorde wijze werken met ademoefeningen bij cliënten. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan enkele inzichtgevende ontspanningstherapie oefeningen.

De opleiding omvat 6 lesdagen van 10.00 tot 17.15 uur verspreid over een jaar en 5 oefendagdelen van 4 uur, telkens tussen de lesdagen in.

Inhoud:
- theorievorming met betrekking tot ademhaling, ontspanning en lichaamsbewustwording, waarbij zowel de fysieke, psychologische, emotionele als sociale aspecten aan de orde komen.
- oefeningen op het gebied van (lichaams- en) adembewustwording en ontspanning.
- diverse ademoefeningen en -technieken
- ademhandgrepen
- schriftelijke supervisie.

Professionals binnen de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg, bijvoorbeeld vaktherapeut, psycholoog of SPV-er.
59
Ja
75
Het huiswerk bestaat uit bestudering van de theorie, het zelf oefenen om voldoende eigen ervaring op te doen en het oefenen op bekenden en cliënten. Je krijgt schriftelijke supervisie over het huiswerk en over een ademtherapie-opdracht die je met een cliënt hebt gedaan. De tijdsinvestering is gemiddeld een kwartiertje per dag
1490,00
Er is indien gewenst een gespreide betalingsregeling.
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:15
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Centrum Zein verzorgt bij- en nascholing voor professionals in de GZ en GGZ. In dit kader geven we opleidingen, trainingen, workshops en lezingen, zowel in onze eigen ruimte als op locatie.

Plutostraat 114
5632CL
Eindhoven
0402481864
Selecteer een bestand aub.