Opleidingen details Praktijk voor Zachtjes Balen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zachtjes Balen, regulatie van oplopende spanning en boosheid door middel van spel met Toontje schildpad (ID nummer: 384985)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd812-9-2020 t/m 11-9-2021

Training Zachtjes balen:
Een training voor therapeuten om effectiever te worden in het
bevorderen van regulatievaardigheden van ouders en kinderen bij oplopende boosheid en spanning bij frustratie en het verbeteren van de hechtingsrelatie bij ouders en kinderen.
Aan de hand van een boosheidsmeter en een spanningsmeter wordt zicht gegeven op veilig gezond gedrag bij oplopende spanning en boosheid bij frustraties.

Met behulp van een schildpad handpop leren therapeuten te interveniëren zodat ouders en kinderen in een sfeer van ontspanning in verbinding kunnen blijven als het lastig is. Spelenderwijs staan ouders en kinderen met de schildpad stil bij alledaagse pech situaties. Specifieke interventies worden aangeleerd om de window of tolerance te vergroten en om ouders en kinderen vaardigheden aan te leren in regulatie van boosheid en spanning.

Vaktherapeuten, gezinstherapeuten, psychologen, pedagogen, psychiaters
7
Ja
2
Bestudering van de consensus based module en zelf onderzoek opdrachten over omgang met onzekerheid, frustraties.
Consensus Based module 'Zachtjes balen met Toontje’ uit de data bank van de FVB dient gelezen te worden. Deze dramatherapeutische module heeft als doel om de regulatie van oplopende spanning en boosheid bij frustratie van het kind te bevorderen in gezinnen waar regelmatig sprake is van onveilige, afwijzende hechtingsinteracties. Onder begeleiding van een dramatherapeut leren ouders en kinderen met behulp van een schildpadhandpop positieve momenten met elkaar beleven en samen verkennen wat veilig gezondgedrag is bij oplopende spanning en boosheid. De toevoeging van de handpop genereert een houding van plezier, ontspanning, geduld en compassie waardoor de onderlinge communicatie op ontspannen wijze kan worden onderzocht.Het programma is laagdrempelig, beeldend en ervaringsgericht.
Tijdens de bijeenkomsten ervaren ouders hoe zij op een meer geduldige, invoelende en verbindende manier met hun kind en de frustraties van alledag kunnen omgaan. Er ontstaan meer positieve ouderkindinteracties en de kinderen voelen zich meer gezien en begrepen. De kinderen ervaren dat de ouder beschikbaar is, voor hen zorgt en veiligheid biedt, zowel bij momenten van geluk, als bij momenten van frustratie. De kinderen geven zich hierdoor gemakkerlijker over aan de leidinggevende en structuurbiedende positie van de ouder en hun emotie regulatie vaardigheden verbeteren.
239
grote vroegboekkorting en duo korting mogelijk
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDezelfde workshop zal een paar keer in 2020 gegeven worden. In januari waarschijnlijk in Willemstad, Curacao.

De Praktijk voor Zachtjes Balen verzorgt trainingen voor professionals over regulatie van oplopende spanning en boosheid bij frustratie van het kind. Tevens worden er trainingen gegeven in het leren werken met de consensus Based module: Zachtjes balen met Toontje schildpad: Een speelse ouderkind behandeling  gericht op het verstevigen van de emotie regulatie vaardigheden binnen een gezin met jonge kinderen. 

Bogortuin 16
1019 PP
amsterdam
Sumatrakade 453
1019 PP
Amsterdam
06 2464 3333
Selecteer een bestand aub.