Opleidingen details Schmit Jongbloed Advies (Laat de dokter dokteren)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Laat de dokter dokteren (ID nummer: 384801)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 266-2-2020 t/m 5-2-2021

Meerdere sprekers die ervaring hebben met het inzetten van de scribes ter ontlasting van administratieve- en regeltaken. Aanvullend ervaringsdeskundigen met werving van studenten, financiële- en psychologische aspecten rondom deze innovatie.

Het leerdoel is artsen, managers/bestuurders en beleidsmedewerkers beter bekend te maken met de potentiële voordelen van inzet van scribes, alsmede handvatten te geven voor een soepele invoering van dit concept.

(Meerdaags) Congres
295
aios 125
Tijd09:00 - 17:00
LocatieBreukelen (NL) (Toon kaart)

Schmit Jongbloed Advies is het adviesbureau van Lodewijk Schmit Jongbloed, arts (niet-praktiserend), MBA, promovendus en (team)coach. Tevens is Schmit Jongbloed (mede-)auteur en uitgever van de boeken Heel de dokter en de Reisgids mantelzorg. Schmit Jongbloed advies biedt individuele- en loopbaancoaching, begeleiding aan medische teams, BaroMed diensten, artsenassesment en de inzet van medical scribes aan. Over dit laatste organiseert Schmit Jongbloed advies op 6 februari 2020 het congres Laat de dokter dokteren:

"Ik ben bezig het Amerikaanse concept van de Medical Scribe te introduceren in Nederland. Een scribe is een medisch student, hbo of paramedicus die is opgeleid voor het– real time - vastleggen van de administratieve aspecten in de contacten tussen arts en patiënt. Een Medical Scribe wordt in de VS vaak ingezet op de SEH voor de eerste opvang van patiënten. Ook binnen de polikliniek worden Scribes ingezet. Een Scribe zit dan in de spreekkamer waarbij hij of zij in de computer alle bevindingen vastlegt die naar voren komen bij de anamnese en lichamelijk onderzoek. Verder legt de Scribe de afspraken vast voor verdere diagnostiek en zoek deze soms aanvullende gegevens op over eerdere opnamen van de patiënt. Tenslotte worden DBC codes of gegevens voor wetenschappelijk onderzoek ingevoerd. Op verschillende plaatsen in Nederland experimenteren artsen met deze vorm van taakdelegatie. Onderzoek toonde aan dat bij zowel arts als patiënt de tevredenheid toeneemt en dat de productie zodanig toeneemt dat de inkomsten de uitgaven overstijgen (Schultz 2014)." (bron: www.schmitjongbloedadvies.nl) 

Voor meer informatie over het congres, zie: www.laatdedokterdokteren.nl.

 

Hofbrouckerlaan 30
2341LP
Oegstgeest
0654220710
Selecteer een bestand aub.