Opleidingen details FORTIOR

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Tweedaagse cursus: Het praktisch toepassen van de draad (ID nummer: 384792)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie1223-1-2020 t/m 22-1-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 223-1-2020 t/m 22-1-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek323-1-2020 t/m 22-1-2021
K&J/OG opleiding - overige taken123-1-2020 t/m 22-1-2021

Enkele jaren geleden ontwikkelde Gerrit Vignero “de draad”. In deze methode wil hij de ontwikkelingspsychologie vertalen in eenvoudige en bruikbare woorden voor begeleiders en ouders. Psychologen en orthopedagogen krijgen met de draad een stap voor stap methode die ze in hun begeleiding kunnen gebruiken. De draad bevat een aantal praktische beelden die direct door begeleiders en ouders begrepen kunnen worden. De relatief ingewikkelde theorie over emotionele ontwikkeling wordt zo concreet en invoelbaar. De draad maakt de stappen inzichtelijk die een mens van baby tot volwassene zet in zijn emotionele en sociale ontwikkeling. Deze stappen worden vertaald in ontwikkelingsthema’s. De essentie van de methode is op zoek gaan naar het kwetsbare plekje in deze ontwikkeling en op basis daarvan de begeleidingsstrategie te ontwikkelen.

De draad is een methode die zich wil verbinden met andere methoden die tegenwoordig in de zorg worden gebruikt. Er is een duidelijke link met het model voor emotionele ontwikkeling van Anton Došen en de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling (SEO-R², SEO-R² Kleurenprofiel en SEO-V). Ook sluit de draad goed aan bij de methode ervaringsordening, de methode Heijkoop, nieuwe autoriteit, traumasensitief werken (NMT), gentle teaching, Triple C en LACCS. Het koppelen van de draad aan een methode waarmee de cursist in zijn praktijk al werkt, helpt om de draad vruchtbaar toe te passen.

De tweedaagse cursus geeft de cursist de mogelijkheid om zichzelf te bekwamen in het toepassen van de draad in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van de cursus is om de cursist concrete handvatten te geven om met de draad aan de slag te gaan bij cliënten, begeleiders en ouders. Hij krijgt het nodige materiaal om zelf training te geven over de draad en om cliëntbesprekingen te begeleiden. Het is de bedoeling dat hij na de cursus de draad kan doorgeven.

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
10
15
ja
550 p.p. inclusief thee, koffie en lunch
12
Geen toetsing, wel evaluatie
nvt
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:00
Locatie
OpmerkingenDit is een in company training

FORTIOR biedt scholing aan op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsbeperking. Het bureau doet dat door het aanbieden van studiedagen die verzorgd worden door specialisten op het terrein van een bepaalde onderzoeks- of behandelmethode.

Buurkerkhof 9
3511 KC
Utrecht
06 40172907
Selecteer een bestand aub.