Opleidingen details Sig vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hoe leer je kinderen met schrijfproblemen vlot schrijven? (ID nummer: 384646)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch129-4-2020 t/m 31-12-2020

Volgens de evidence-based richtlijnen heeft ruim 30 procent van de kinderen problemen met het leren schrijven. Een groot deel van deze kinderen wordt vlot geholpen, maar 12 tot 27 procent wordt gediagnostiseerd met een schrijfstoornis (Oevervelde e.a., 2011). Voor kinderen die het voorbereidend schrijven (kleuter) en het aanvankelijk schrijven (1ste graad lager onderwijs) moeilijk aanleren en automatiseren, werkte de gastspreekster van deze studiedag een eigen methodiek uit.

Tijdens deze studiedag leer je de richtlijnen voor (motorische) schrijfproblemen kennen. Je leert volgens deze richtlijnen denken en handelen. Je denkt na over klasdifferentiatie. Je maakt kennis met de voorgestelde methodiek en wordt aan het denken gezet om deze te gebruiken in je werkcontext.

We werken met voorbeelden uit de praktijk en gaan in op concrete vragen van de deelnemers.

Het is de bedoeling er een interactieve studiedag van te maken.

Isabelle Vandevyvere
Arteveldehogeschool Gent & eigen ergo-praktijk
Ergotherapeut
6
102
 
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)
Opmerkingenhttps://www.sig-net.be/nl/vorming/hoe-leer-je-kinderen-met-schrijfproblemen-vlot-schrijven---nieuwe-datum---live_5844.aspx

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18
Selecteer een bestand aub.