Opleidingen details Lactatiekundigepraktijk "Jessie"

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cursus borstvoeding (ID nummer: 383787)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing229-1-2020 t/m 28-1-2023

In deze cursus wordt het belang van oxytocine tijdens de bevalling besproken. Wat doet het oxytocine na de bevalling met moeder en kind, maar ook met partner. Waar moet men in de kraamperiode op letten. Zowel de negatieve als positieve effecten worden besproken. 

De communicatie van een baby staat centraal. Hoe reageert de baby postpartum, welke situaties geven een negatief effect op de borstvoeding. Waar dienen ouders rekening mee te houden. Het zelfvertrouwen van ouders vergroten rondom de borstvoeding en de zorg van hun kindje.

Het stagneren van de melkproductie. Welke factoren spelen er mee. Zowel fysiologische als pathologische aspecten worden besproken. 

Wat te doen wanneer een baby de eerste dagen pp niet goed aan de borst drinkt. Met de hand kolven wordt hierin uitvoerig besproken.

"Hands off" borstvoedingbegeleiding. Welke reflexen heeft een baby en waarom zijn deze zo belangrijk. Wat gebeurd er wanneer een verloskundige/kraamverzorgende/lactatiekundige te veel "hands on" begeleiding geeft. Negatieve effecten "hands on" op korte en lange termijn.

 

Leerdoelen:

1. De verloskundige weet de effecten (zowel positief als negatief) van oxytocine te benoemen. Zowel voor de borstvoeding, gewicht baby, als psychische effecten. 

2. De verloskundige weet de verschillende alertheidstadia van de baby post partum te benoemen en hierop te anticiperen ten behoeve van het borstvoedingsproces.

3. De verloskundige kent het begrip "huidhonger" en weet hier naar ouders toe, de juiste informatie over te geven.

4. De verloskundige kent ten minste 5 redenen voor het niet goed op gang komen of in stand houden van de melkproductie.

5. De verloskundige weet hoe het kolven met de hand dient te gebeuren en kan dit op een duidelijke manier aan moeders overbrengen om zo de eerste dagen post partum de melkproductie te stimuleren en het risico op  bijvoeden van de baby te verkleinen.

6. De verloskundige weet wat de voordelen van het hands off begeleiden rondom borstvoeding zijn en kan hier naar handelen. 

50,00
Deelnemer
Ja. Data zijn in overleg af te stemmen. Neem contact op met de aanbieder voor de mogelijkheden
Hoofdniveau
cursus / opleiding
Tijd17:00 - 19:00
LocatieOnbekend

Lactatiekundigepraktijk. Voor het scholen van kraamzorgorganisaties en het begeleiden van moeders rondom de borstvoeding.
Acaciastraat 3
3203 AB
Spojkenisse
06-40230917
Selecteer een bestand aub.