Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Reuma & Kinesitherapie– Philippe Carron & Philip Gadeyne (ID nummer: 383782)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1430-10-2020 t/m 31-12-2020

Inhoud:

Spondyloartritis (SpA) blijft een weinig gekende en dikwijls miskende inflammatoire reumatische aandoening. Nochtans wordt de prevalentie geschat op 1% van de bevolking. Het is een ernstige aandoening die als ze niet wordt herkend en behandeld kan lijden tot ernstige handicaps, pijn, misvormingen, werkverlet en werkonbekwaamheid.
De ziekte van Bechterew (Ankyloserende Spondylitis) is de meest uitgesproken variant van SpA, waarbij sacroiliitis wordt vastgesteld op medische beeldvorming. Dit kan resulteren in een volledige verbening van de wervelkolom bij een deel van de patiënten. Maar SpA kan ook voorkomen zonder dat er sacroiliitis te zien is. Verder kan SpA gepaard gaan met ontsteking van perifere gewrichten en pezen, en komen aandoeningen van de ogen, huid, en/of darmen in verschillende mate voor.
En toch kan deze ziekte actueel zeer goed behandeld worden en tot volledige remissie komen met een enorme verbetering van de levenskwaliteit als resultaat. Cruciaal hierbij is het vroegtijdig stellen van de diagnose, en daar kan de kinesitherapeut een belangrijke rol innemen.
Deze opleiding kan worden gezien als een heldere, state-of-the-art en praktisch gerichte scholing over SpA, met een belangrijke focus op het herkennen van symptomen, het ontkrachten van misvattingen, het beoordelen van de ziekte-activiteit en het opstellen van een correct behandelplan. Tenslotte is er ook plaats voor casuïstiek om het volledig plaatje nog bevattelijker te maken.

Leerdoelen:
– Vroegtijdig detecteren van spondyloarthritis + belang ervan
– Herkennen van de cardinale symptomen
– Aanleren van het gebruik van gestandaardiseerde meetinstrumenten
– Kennis verwerven over hoe verdere diagnose wordt gesteld
– Behandelingsplan kunnen opstellen en juiste follow-up van patiënten

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, osteopaten, chiropractors en huisartsen.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Dr. Philippe Carron is staflid van de dienst reumatologie van het UZ te Gent. Zijn onderzoeksdomein is gericht op het ontwikkelen van algoritmes voor de behandeling van patiënten met inflammatoire reumatische aandoeningen, met een bijzondere aandacht voor spondyloarthritis. Daarnaast heeft hij ook ervaring in het gebruik van beeldvormingstechnieken in zijn dagelijkse praktijk, en in het bijzonder echografie, MRI en nieuwe moleculaire beeldvormingstechnieken.

Philip Gadeyne is actief als kinesitherapeut in zijn zelfstandige solopraktijk in Gent sinds 1983. Philip heeft een bijzondere interesse in dit topic en is als spondyloarthritispatiënt (diagnose 2002, UZ Gent) ook ervaringsdeskundige. Hij stond mee aan de wieg van het Patiënt Partners Program voor spondyloarthritis, en is er eveneens ‘trainer’ om nieuwe patiënten op te leiden tot Patiënt Partner.

Dr. Philippe Carron is staflid van de dienst reumatologie van het UZ te Gent. Zijn onderzoeksdomein is gericht op het ontwikkelen van algoritmes voor de behandeling van patiënten met inflammatoire reumatische aandoeningen, met een bijzondere aandacht voor spondyloarthritis. Daarnaast heeft hij ook ervaring in het gebruik van beeldvormingstechnieken in zijn dagelijkse praktijk, en in het bijzonder echografie, MRI en nieuwe moleculaire beeldvormingstechnieken.

Philip Gadeyne is actief als kinesitherapeut in zijn zelfstandige solopraktijk in Gent sinds 1983. Philip heeft een bijzondere interesse in dit topic en is als spondyloarthritispatiënt (diagnose 2002, UZ Gent) ook ervaringsdeskundige. Hij stond mee aan de wieg van het Patiënt Partners Program voor spondyloarthritis, en is er eveneens ‘trainer’ om nieuwe patiënten op te leiden tot Patiënt Partner.
7
230
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieMechelen (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.