Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Motorische ontwikkeling bij baby’s – Karen De Marie & Katrijn Boey (ID nummer: 383771)
 (25) 

Beoordeling per persoon

 21-10-2020
Als net afgestudeerde kinderkinesiste was dit voor mij een heel leerrijke cursus. Een goeie herhaling van wat we allemaal doorheen de jaren gestudeerd hebben en gezien hebben op stage. Theorie gevolgd door praktische casussen waren een goede combinatie. Doorheen de lesdag konden de coronamaatregels perfect gevolgd worden. Gedreven lesgevers die open stonden voor discussie en vragen.
 21-10-2020
Zeer boeiende cursus, werd door twee enthousiaste sprekers gebracht. Alle vragen werden meteen duidelijk beantwoord. Veel praktische voorbeelden, je kan er meteen in de praktijk mee aan de slag. Ook handig dat je meteen een cursus krijgt waar je tijdens de cursus in kan noteren.
 20-10-2020
 19-10-2020
Deze cursus een aangename afwisseling van alle online opleidingen en was een zeer goed georganiseerde dag!
 16-10-2020
 14-10-2020
 6-10-2020
 2-10-2020
Goed, als bijscholing indien je geen pediatrie hebt gestudeerd
 2-10-2020
 1-10-2020
leerrijke dag!
 1-10-2020
mooie opbouw theorie en praktijk
 1-10-2020
Leerrijk! Tip: iets meer praktisch gericht maken en een onderscheid maken tussen kine’s in de pediatrie en in de MSS want voor mij (MSS) was het zeer vernieuwend en leerrijk maar voor de pediatrie kine’s minder.
 1-10-2020
 1-10-2020
 28-9-2020
 27-9-2020
 24-9-2020
 23-9-2020
Het was een zeer interessante bijscholing met veel praktijkvoorbeelden en casussen
 23-9-2020
 22-9-2020
Zeer interessante bijscholing
 22-9-2020
 21-9-2020
Zeer duidelijke uiteenzetting van de basishandeling bij ontwikkelingsproblemen van kinderen in de leeftijdscategorie van 0-6M
 21-9-2020
Zeer interessante opleiding, kon meer praktijkgericht, maar goed aangepakt met heel veel beeldmateriaal.
 21-9-2020
niet duidelijk
 21-9-2020
Leerrijk voor therapeuten zonder opleiding in pediatrie
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1417-9-2020 t/m 31-12-2020

Tijdens deze opleiding bouwen we een kader op van waaruit mogelijke motorische ontwikkelingsmoeilijkheden herkend, aangepakt en/of doorverwezen kunnen worden. Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling leren we de motoriek van de baby te evalueren, waarbij we ons baseren op motorische mijlpalen en een kwalitatief onderzoek. Via ouderinstructie rond positionering en handling, leren we hoe we als kinesitherapeut de pas bevallen mama kunnen begeleiden om de motorische ontwikkeling van haar baby gericht te stimuleren en/of bij te sturen.

Deze opleiding richt zich tot kinesitherapeuten die jonge mama’s en hun baby centraal willen zetten in de zorg die ze aanbieden. Het doel is een goede basis te verschaffen om de pas bevallen vrouw met vragen en bezorgdheden rond haar baby adequaat op te vangen en te begeleiden.

Leerdoelen :

Bij het afronden van deze 1-daagse opleiding zullen deelnemers in staat zijn om:
1. Kennis te hebben van de normale ontwikkeling van een baby van 0 tot 6 maanden.
2. Motorische moeilijkheden zoals een zwakke hoofdcontrole en een gebrek aan buikligervaring te herkennen.
3. Motorische problemen zoals een voorkeurshouding en/of plagiocephalie te herkennen, aan te pakken en indien nodig door te verwijzen naar een pediatrisch kinesitherapeut.
4. Via ouderinstructie rond positionering en handling de pas bevallen mama te begeleiden om de motorische ontwikkeling van haar baby gericht te stimuleren en/of bij te sturen.
5. De ouders gericht advies te geven rond aangepast educatief speelgoed om de motorische ontwikkeling van hun kind te stimuleren.
6. Optimaal samen te werken met pediatrische kinesitherapeuten.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, ergotherapeuten, beweegcoaches,…

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Karen De Marie is afgestudeerd in 2012 als kinesitherapeut met een specialisatie pediatrie. Nadien verdiepte ze zich in de psychomotorische ontwikkeling en neurologische aandoeningen. Al snel werd haar duidelijk dat de motoriek en het welbevinden van het kind verbonden zijn, waardoor relaxatietherapie haar pad kruiste. Hiernaast begeleidt ze aanstaande mama’s tijdens de zwangerschap als voorbereiding op de bevalling. Ze is eigenaar van een multidisciplinaire praktijk (De Praktijk Ternat) waar ze werkzaam is als Bobath therapeut en relaxatietherapeut en mama’s begeleidt tijdens hun zwangerschap. Daarnaast is zij werkzaam in RC Ter Sprake op de dienst NKO van UZ Gent. Daarbuiten speelt ze een actieve rol in het Huis van het Kind Ternat. Samen met Katrijn Boey nam ze in 2012 deel aan een vrijwilligersproject in Kameroen, waar ze hun passie voor kinderen deelden in een pediatrisch revalidatiecentrum.

Katrijn Boey studeerde af in 2012 als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, specialisatie pediatrie. Nadien schoolde ze zich verder bij in de psychomotoriek aan de Thomas More Hogeschool en volgde ze het postgraduaat rond neuromotorische revalidatie bij kinderen aan de KUL en UGent. Katrijn bouwde verschillende jaren werkervaring op in kinderpraktijken, buitengewoon onderwijs, COS Leuven en startte Groepspraktijk De Ring op te Zaventem. Hier werkt ze als Bobath therapeut en psychomotorisch therapeut met baby’s en kinderen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is. Ook mama’s kunnen hier terecht voor hun pre- en postnatale begeleiding. Daarnaast geeft Katrijn workshops in scholen rond psychomotoriek en motorische ontwikkelingsproblemen.

Karen De Marie is afgestudeerd in 2012 als kinesitherapeut met een specialisatie pediatrie. Nadien verdiepte ze zich in de psychomotorische ontwikkeling en neurologische aandoeningen. Al snel werd haar duidelijk dat de motoriek en het welbevinden van het kind verbonden zijn, waardoor relaxatietherapie haar pad kruiste. Hiernaast begeleidt ze aanstaande mama’s tijdens de zwangerschap als voorbereiding op de bevalling. Ze is eigenaar van een multidisciplinaire praktijk (De Praktijk Ternat) waar ze werkzaam is als Bobath therapeut en relaxatietherapeut en mama’s begeleidt tijdens hun zwangerschap. Daarnaast is zij werkzaam in RC Ter Sprake op de dienst NKO van UZ Gent. Daarbuiten speelt ze een actieve rol in het Huis van het Kind Ternat. Samen met Katrijn Boey nam ze in 2012 deel aan een vrijwilligersproject in Kameroen, waar ze hun passie voor kinderen deelden in een pediatrisch revalidatiecentrum.

Katrijn Boey studeerde af in 2012 als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, specialisatie pediatrie. Nadien schoolde ze zich verder bij in de psychomotoriek aan de Thomas More Hogeschool en volgde ze het postgraduaat rond neuromotorische revalidatie bij kinderen aan de KUL en UGent. Katrijn bouwde verschillende jaren werkervaring op in kinderpraktijken, buitengewoon onderwijs, COS Leuven en startte Groepspraktijk De Ring op te Zaventem. Hier werkt ze als Bobath therapeut en psychomotorisch therapeut met baby’s en kinderen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is. Ook mama’s kunnen hier terecht voor hun pre- en postnatale begeleiding. Daarnaast geeft Katrijn workshops in scholen rond psychomotoriek en motorische ontwikkelingsproblemen.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (12343) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.