Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: RunningSmart Masterclass : Krachttraining voor hardlopers - Bas Van Hooren (ID nummer: 383751)
 (14) 

Beoordeling per persoon

 13-10-2020
 8-10-2020
Veel informatie voor 1 dag waardoor het niet altijd even duidelijk bleef.
 8-10-2020
 7-10-2020
 5-10-2020
 5-10-2020
Een zeer mooi uitgebouwde wetenschappelijke achtergrond met een perfecte toepassing naar de praktijk toe!
 1-10-2020
 1-10-2020
 29-9-2020
Goede opleiding, goed georganiseerd.
 29-9-2020
 28-9-2020
Super interessante bijscholing, echt de moeite waard voor iedereen die met lopers bezig is.
 28-9-2020
Zeer mooie accomodatie, zeer verzorgd en alles was voorzien. Ik heb mij ingeschreven met het idee iets bij te leren over de recreatieve hardloper. Bas Van Hooren is een goede lesgever, echter, er werd enkel ingegaan op de elite topsporter en deze patiëntengroep heb ik niet in mijn praktijk. Alle bevindingen werden wetenschappelijk gestaafd, maar soms iets te veel theoretisch en minder praktisch. Door het ingaan op elk detail werd het grotere beeld soms wat uit het ook verloren.
 28-9-2020
 28-9-2020
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1428-5-2020 t/m 31-12-2020

Inhoud:

Tijdens deze workshop maakt u kennis met een nieuwe benaderingen van krachttraining voor hardlopers op basis van inzichten uit onder andere motorisch leren, dynamische systeemtheorie en biomechanica.
Na een korte introductie in de dynamische systeemtheorie en gerelateerde concepten (zelforganisatie, attractoren, faseovergangen), zal de looptechniek worden geanalyseerd vanuit een dynamisch systeem en biomechanisch perspectief. Hierbij wordt ook de relatie tussen looptechniek en blessures en prestaties toegelicht. Dit wordt gevolgd door een gedetailleerde discussie over de toepassing van krachttraining om de looptechniek te verbeteren en om specifieke neurale en structurele adaptaties te trainen. Centraal in deze discussie staat de belangrijke, maar vaak verwaarloosde afweging tussen specificiteit en overload. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn stijgtijd, het trainen van explosieve kracht en de zin en onzin van traditionele en vernieuwende benaderingen van krachttraining voor hardlopers zoals circuittraining, max. krachttraining, powerlifting, cross-fit etc. Ook wordt besproken hoe de hamstrings functioneren tijdens het hardlopen met implicaties voor training.
In het praktische gedeelte worden de theoretische concepten in kleine groepen in de praktijk gebracht om het leereffect en de toepasbaarheid van de theorie te maximaliseren. Er is volop gelegenheid om traditionele en nieuwe oefeningen te ervaren, veel voorkomende fouten te bespreken, oefeningen te corrigeren, progressies te leren en hun relatie met de besproken theoretische concepten te leren begrijpen.

Leerdoelen:

– Analyseren van de looptechniek in relatie tot blessures en prestaties
– Belangrijke neurale en structurele adaptaties van krachttraining kennen
– Krachttraining kunnen toepassen om specifieke componenten van de looptechniek te verbeteren en om gericht neurale en structurele adaptaties te trainen met het hoog op blessurepreventie en prestatiebevordering
– Theoretische concepten uit dynamische systeemtheorie, motorisch leren, biomechanica en spierfysiologie kennen en kunnen toepassen in krachttraining
– Het functioneren van de hamstrings tijdens het hardlopen begrijpen (isometrisch, excentrisch, concentrisch?) en de hamstrings gericht kunnen trainen op basis van hun functioneren tijdens het hardlopen

Datum :  28 mei ’20 van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten en personal coaches die in het verleden reeds hebben deelgenomen aan een RunningSmart opleiding.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Bas Van Hooren is een sportwetenschapper, specialist in fysieke training en atleet. Hij behaalde zijn master bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht in 2016 en begon zijn PhD over looptechniek, blessures en loopprestaties in 2017 aan dezelfde universiteit. Bas is sinds 2015 docent in de internationale minor sportprestatieverbetering van de Fontys Sporthogeschool en hij is ook actief geweest als assistent fysiek trainer bij NOC*NSF. Als atleet heeft hij verschillende medailles gewonnen op de Nederlandse nationale kampioenschappen en in 2017 werd hij Nederlands kampioen.
Bas combineert zijn theoretische kennis als een sportwetenschapper met praktische ervaringen als atleet en coach om complexe theoretische concepten te vertalen naar bruikbare en wetenschappelijk onderbouwde praktische toepassingen. Hij heeft meer dan 30 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over onderwerpen variërend van biomechanica tot inspanningsfysiologie en heeft verschillende workshops gegeven over sportwetenschappelijke onderwerpen in Europa.

Bas Van Hooren is een sportwetenschapper, specialist in fysieke training en atleet. Hij behaalde zijn master bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht in 2016 en begon zijn PhD over looptechniek, blessures en loopprestaties in 2017 aan dezelfde universiteit. Bas is sinds 2015 docent in de internationale minor sportprestatieverbetering van de Fontys Sporthogeschool en hij is ook actief geweest als assistent fysiek trainer bij NOC*NSF. Als atleet heeft hij verschillende medailles gewonnen op de Nederlandse nationale kampioenschappen en in 2017 werd hij Nederlands kampioen.
Bas combineert zijn theoretische kennis als een sportwetenschapper met praktische ervaringen als atleet en coach om complexe theoretische concepten te vertalen naar bruikbare en wetenschappelijk onderbouwde praktische toepassingen. Hij heeft meer dan 30 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over onderwerpen variërend van biomechanica tot inspanningsfysiologie en heeft verschillende workshops gegeven over sportwetenschappelijke onderwerpen in Europa.
7
260
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieBree (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (12343) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.