Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV
SMARTEDUCATION: Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg – Giannoula Tsakitzidis (ID nummer: 383748)
 (0) 

Beoordeling per persoon

Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch2414-5-2020 t/m 31-12-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Inhoud:

Problemen in de zorg worden nog vaak veroorzaakt door onvoldoende of gebrekkige interdisciplinaire of interprofessionele samenwerking. De literatuur suggereert nochtans dat door samenwerken de kwaliteit van zorg kan verbeteren. Daarom wordt steeds meer interprofessioneel onderwijs georganiseerd vanuit die overtuiging.
Daartussen zit de praktijk, of beter: de ‘realiteit’. De patiënt wordt doorverwezen door de arts en wat dan? Is het nu wel of niet zinvol om samen te werken met andere disciplines? Wat is samenwerken eigenlijk en hoe beginnen we eraan? Wat zijn de aandachtspunten? Welke competenties moet een zorgverlener ontwikkelen om te functioneren als een ‘goede’ (interprofessionele) ‘samenwerker’ in de gezondheidszorg?

Opleiding en praktijk moeten dus op elkaar worden afgestemd. Interprofessioneel leren samenwerken impliceert: 1) professionele identiteit, 2) de regels van het spel kennen, 3) elkaar leren kennen. Deze 2-daagse workshop speelt daarop in door de ‘praktijk’ mee voor te bereiden op de ‘interprofessionalisering’  in de steeds toenemende complexiteit van zorg waarin interprofessioneel samenwerken niet meer weg te denken is.

Leerdoelen:

– De cursist verkrijgt kennis en inzicht in de theoretische achtergrond van de 5 stappen om te komen tot interprofessioneel samenwerken
– De cursist leert interprofessioneel handelen in het opmaken van een zorgplan, evalueren van een teamfunctionering, bewaken van patiëntgericht werken en gepast communicatie te voeren.
– De cursist verkrijgt kennis en inzicht in de competentie van ‘samenwerker in de gezondheidszorg’
– De cursist krijgt feedback op zijn eigen competentie als ‘samenwerker in de gezondheidszorg’
– De cursist verkrijgt kennis en inzicht in de criteria waarin een interprofessioneel team aan moet voldoen
– De cursist krijgt handvaten mee om zijn/haar praktijkvoering meer interprofessioneel georganiseerd te krijgen

Doelgroep van de cursus : professionals uit de gezondheid en welzijnszorg: kinesitherapeuten, artsen, psychologen, logopedisten, verpleegkundigen, ergotherapeuten, vroedvrouwen, …

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Giannoula Tsakitzidis is coördinator, ontwikkelaar en ondervoorzitter van het onderwijsproject IPSIG (interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg). Na haar studie Motorische revalidatie en kinesitherapie aan de KULeuven (1998) werkte ze in Antwerpen als zelfstandige kinesitherapeut. Sinds 2008 is ze verbonden aan  de Universiteit Antwerpen. Na de publicatie van de KCE richtlijn voor aspecifieke nekklachten (2009) startte ze aan haar doctoraat betreffende interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg. Ze behaalde de graad van doctor in de medische wetenschappen met ‘Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg’ als titel en thema. Naast haar hoofdtaak coördinatie en ontwikkeling van de IPSIG-modules, coördineert ze sinds vorig academiejaar ook mee de huisartsenstages voor de basisopleiding geneeskunde. Ze doceert in modules van de basisopleiding geneeskunde met betrekking tot haar expertise in interprofessioneel samenwerken, ICF (International Classification of Functioning, disability and health) en kwalitatief onderzoek.
Giannoula Tsakitzidis is auteur van het boek ‘Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg‘. Ze wordt regelmatig uitgenodigd als spreker op Vlaamse en internationale conferenties, bijscholingen en dit steeds betreffende interprofessioneel leren samenwerken.  

Beroepsgroep
Accreditatie Pro-Q-Kine
Giannoula Tsakitzidis is coördinator, ontwikkelaar en ondervoorzitter van het onderwijsproject IPSIG (interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg). Na haar studie Motorische revalidatie en kinesitherapie aan de KULeuven (1998) werkte ze in Antwerpen als zelfstandige kinesitherapeut. Sinds 2008 is ze verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Na de publicatie van de KCE richtlijn voor aspecifieke nekklachten (2009) startte ze aan haar doctoraat betreffende interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg. Ze behaalde de graad van doctor in de medische wetenschappen met ‘Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg’ als titel en thema. Naast haar hoofdtaak coördinatie en ontwikkeling van de IPSIG-modules, coördineert ze sinds vorig academiejaar ook mee de huisartsenstages voor de basisopleiding geneeskunde. Ze doceert in modules van de basisopleiding geneeskunde met betrekking tot haar expertise in interprofessioneel samenwerken, ICF (International Classification of Functioning, disability and health) en kwalitatief onderzoek.
Giannoula Tsakitzidis is auteur van het boek ‘Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg‘. Ze wordt regelmatig uitgenodigd als spreker op Vlaamse en internationale conferenties, bijscholingen en dit steeds betreffende interprofessioneel leren samenwerken.
14
510
 
14-5-2020 t/m 15-5-2020
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (23994) 

Moving Smart BV is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Met Stijn De Mot en Robbie Billen aan het roer, herdefinieert onze onderneming zorgverlening door kennis, groei en ondernemerschap.
Van SmartEducation's toonaangevende vorming en Echografie Vlaanderen's specialisatieopleidingen, tot SmartPractice's expertise in praktijkmanagement willen we onze sector naar een hoger niveau tillen.
Bij Moving Smart BV sta jij centraal in onze missie voor een gezondere toekomst. Welkom bij onze familie, waar jouw passie onze sector positief verandert!

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719