Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Hyperventilatie ontkracht- Chris Lenaerts (ID nummer: 383675)
 (15) 

Beoordeling per persoon

 20-10-2020
Zeer interessant
 18-10-2020
 16-10-2020
Ik vond het een zeer interessante bijscholing en het werd op een heel aangename manier aan ons gebracht.
 16-10-2020
Een boeiende goed gestructureerde opleiding die meteen bruikbaar is in de praktijk.
 16-10-2020
Heel fijne praktijk gerichte cursus met duidelijke handvaten om toe te passen
 16-10-2020
zeer goede praktische gerichte cursus
 16-10-2020
Goede uiteenzetting! Niet altijd evidente bases en iets te veel uit eigen ervaring, maar zeer toepasbaar in de praktijk!
 16-10-2020
 14-10-2020
Het was een zeer leuk opleiding, goed tips gekregen van d elesgever hoe kunnen we beter de patiënten met hyperventilatie klachten te helpen.
 11-10-2020
Heel mooie uiteenzetting in een aangenaam kader met goede catering van Van der Valk in Eindhoven. Interessant gebracht mede doordat de lesgeefster zelf hyperventilant is. Naast uitgebreide theoretische achtergrond en wetenschappelijke kadering veel praktische handvaten aangereikt waarmee we direct aan de slag kunnen in de praktijk. Al meteen deze week enkele technieken uitgeprobeerd bij mijn patiënten. Ook handig dat er mogelijkheid was het boek aan te kopen om nadien te raadplegen bij het herlezen van de cursus. De cursus heeft mijn verwachtingen ingelost. Vooral de wetenschappelijke verklaring vond ik heel verrijkend alsook het belang van naast de symptomatische behandeling ook de onderliggende angststoornis aan te pakken. Blij de cursus te hebben gevolgd!
 10-10-2020
Heel toepasbaar in de praktijk
 8-10-2020
Zeer heldere en voor mij verruimende inzichten gekregen en bevestiging over de nefaste gevolgen van stress en angsten en perfectionisme op het gehele organisme.
 7-10-2020
Er werd fel op het psychologische gefocust. Lijkt me zeer moeilijk om dat in de praktijk in te lassen zowel voor mij als voor de patiënte.
 6-10-2020
 6-10-2020
heldere opleiding, nieuwe inzichten gekregen in een heel sterk aanwezige problematiek
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2420-3-2020 t/m 31-12-2020

Hyperventilatie ontkracht

Docent : Chris Lenaerts

Inhoud van de cursus :

Het hyperventilatiesyndroom is een complex gegeven waar fysiologie en psychologie elkaar wederzijds sterk beïnvloeden. Deze 2-daagse opleiding biedt de cursist een duidelijk inzicht in de holistische aanpak van dit angst- en spanningssyndroom. De cursus is voornamelijk praktijkgericht met een breed perspectief van aandachtspunten en oplossingen. Zowel relaxatieoefeningen, het programma HPDP (hyperventilatie provocatie desensitisatie programma) om snel meester te worden over de klachten, het verhogen van het zelfbeeld, het ombuigen van angstige gedachten, alsook meerdere vormen van zelfzorg komen uitvoerig aan bod. De verschillende presentatievormen en coping strategieën maken van een geïnformeerd en ervaren therapeut een voortreffelijke begeleider van mensen die met deze hoogst actuele en vaak miskende problematiek worden geconfronteerd.

Leerdoelen :

Deze cursus geeft een antwoord op een aantal theoretische vragen zoals:
– ‘Wat is hyperventilatie?’ (verschil tussen acute en chronische HV)
– ‘Vanwaar komen de klachten?’
–‘Wat gebeurt er in het lichaam?’
-‘Wat ligt er aan de basis van hyperventilatie?’
– ‘Wie is er voorbeschikt?’
Hyperventilatie treft de mens in zijn totaliteit en verdient een holistische aanpak. Zowel de fysieke, de mentale, de emotionele en gedragsmatige aanpak komen uitvoerig aan bod.
De volledige cursus beoogt naast een grondige kennis van het angst- en spanningssyndroom, het meedelen van voldoende informatie om hyperventilatie-patiënten op een professionele en respectvolle manier te begeleiden.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en artsen

 

Chris Lenaerts studeerde af in 1975 als kinesitherapeut (Gent). Daarna bouwde ze een succesvolle zelfstandige praktijk uit. Doorheen de jaren deed ze diverse specialisatieopleidingen om zich ten slotte te concentreren op volgende specialismen: hyperventilatie- en relaxatietherapie, bekkenbodemreëducatie en seksuele problematiek. Sinds 2009 is Chris als gastdocent verbonden aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van de Universiteit Gent. Ze is ook gastdocent bij de 2-jarige opleiding relaxatietherapie aan de KU Leuven.

Chris is auteur van vijf boeken rond het hyperventilatiesyndroom : 
– “Hyperventilatie ontmaskerd – Een aanpak voor perfectionisme” 2005,
– “Actief loslaten – Liefde stroomt waar strijden ophoudt” 2008 
– “Grijp je leven – verhoog je zelfbeeld; activeer je levenskracht” 2012 
– “De nacht geeft kracht – Adviezen voor een deugddoende nachtrust” 2013
– “Hyperventilatie ontkracht– Bevrijd jezelf van perfectionisme, chronische spanning en stressgerelateerde klachten” 2017 (volledig herwerkte versie van haar eerste boek)

Chris Lenaerts studeerde af in 1975 als kinesitherapeut (Gent). Daarna bouwde ze een succesvolle zelfstandige praktijk uit. Doorheen de jaren deed ze diverse specialisatieopleidingen om zich ten slotte te concentreren op volgende specialismen: hyperventilatie- en relaxatietherapie, bekkenbodemreëducatie en seksuele problematiek. Sinds 2009 is Chris als gastdocent verbonden aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van de Universiteit Gent. Ze is ook gastdocent bij de 2-jarige opleiding relaxatietherapie aan de KU Leuven.

Chris is auteur van vijf boeken rond het hyperventilatiesyndroom :
– “Hyperventilatie ontmaskerd – Een aanpak voor perfectionisme” 2005,
– “Actief loslaten – Liefde stroomt waar strijden ophoudt” 2008
– “Grijp je leven – verhoog je zelfbeeld; activeer je levenskracht” 2012
– “De nacht geeft kracht – Adviezen voor een deugddoende nachtrust” 2013
– “Hyperventilatie ontkracht– Bevrijd jezelf van perfectionisme, chronische spanning en stressgerelateerde klachten” 2017 (volledig herwerkte versie van haar eerste boek)
14
520
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieOostkamp (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (12463) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.