Opleidingen details Gezonde Dokter

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Verbindend communiceren voor (zorg)professionals (ID nummer: 383641)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal

Het doel van scholing is aandachtiger en in meer verbinding te leren communiceren zowel in de spreekkamer als met collega's.

Omschrijving: In het werk als arts is communiceren iets wat je de hele dag doet, met patiënte maar ook met collega’s. Voor veel artsen is dit zo nu en dan een bron van stress in hun werk. Zoals bij veel werkdruk en het vaak moeten switchen van aandachtsgebieden, kun je dan gemakkelijk in reactiviteit terecht komen. Denk aan consulten met patiënten waarbij je een 'heartsink’ ervaart, consulten waarbij de patiënt eisend is of in de communicatie met collega’s waar er vaak te weinig tijd is om de vinger te leggen op de onderstroom in wat er gezegd wordt.

In deze 6-daagse intensieve retraite train je je vaardigheid van present zijn, van compassievol en nieuwsgierig pauzeren en aandachtig luisteren en spreken, ook non-verbaal. Je gaat ervaren dat soms zelfs een seconde  even uit je reactie zijn al een groot verschil kan maken.

We doen dit deze week met aandachtsbeoefening/ mindfulness, (zelf)compassie en oefeningen uit de Geweldloze (Verbindende) communicatie en middels Interpersonal Mindfulness.

We trainen in scherper opmerken wat er bij jezelf en de ander waar te nemen is en bewuster en meer responsief en met (zelf)compassie met spannende momenten om te gaan.

We trainen 7 uur per dag. In de individuele gesprekken met de trainer en in de groep kun je ook een casus inbrengen. Buiten de trainingssessies zijn we in stilte.

Leerdoelen:

Na de training kan de arts:

-beter  communicatie in te zetten om in contact te blijven met patiënten die ze soms zo moeilijk kunnen bereiken;

-beter herkennen wat er in hem/haar zelf leeft dankzij meer zelfkennis;

-meer empathie, compassie en zelfcompassie ervaren

-diepgaander luisteren;

-non-verbale signalen beter leren herkennen;

-omgaan met ‘wat kun je doen als er niets te doen is’;

-tijdens conflicten in samenwerking niet automatische te reageren maar vanuit innerlijke rust een bewuste respons kunnen geven en verbinding leren zoeken;

-in dialoog samen met collega's nieuwe manieren vinden om het werkplezier te vergroten.

(Meerdaagse) Nascholing
1597
De prijs is inclusief 6 hotelovernachtingen, 6x ontbijt, 5x lunch, 5x diner en 15 dagdelingen scholing. Het trainingsgedeelte is vrij van BTW ivm registratie bij CRKBO als erkennde opleiding (KvK 67426352)
Tijd18:00 - 12:00
LocatieTorre del Mar (ES) (Toon kaart)

Gezonde Dokter heeft als doel dokters evidence-based handvatten aan te reiken om de communicatie te verbeteren met hun patiënten. Gezonde Dokter is een initiatief van Sietske de Haan (mindfulness trainer/coach), Ans Tiessen, Vivian van Vliet, Margreet Teelken (huisartsen).

Badhuisplein 3
9726 BS
Groningen
Badhuisplein 3
9726 BS
Groningen
06-40401971
Selecteer een bestand aub.