Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Basisopleiding ‘Musculoskeletal Ultrasound’ - Module 1 - Sonoskills (ID nummer: 383558)
 (3) 

Beoordeling per persoon

 29-7-2020
Heel interessant maar wel duur voor een kennismakingscursus.
 3-7-2020
Heel interessante bijscholing. Heel aantrekkelijk om een echo-apparaat aan te schaffen, alleen nog even bekijken of dit ook voor ons interessant is om dit terug te verdienen....
 27-2-2020
Zeer goed!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2413-2-2020 t/m 31-12-2020

Basisopleiding ‘Musculoskeletal Ultrasound’ (module 1)

Instructor: Marc Schmitz, MSc. (Nl) – Sonoskills

Inhoud :

Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig blijkt. Echografie binnen de kinesitherapie is een nieuwe en veelbelovende discipline. Vooral in het buitenland wint deze vorm van onderzoek en opvolging snel aan belang. De redenen hiervoor zijn duidelijk:

Je verbetert je klinisch redeneren en diagnostiek. Je kwaliteit als professional stijgt, maar ook de kwaliteit van de praktijk gaat erop vooruit. Dit resulteert in een beter zorgaanbod en draagt bij tot de gezondheid van patiënten.

Je voegt een extra tool toe aan je ‘gereedschapskist’. Als kinesitherapeut ben je per definitie al een musculoskeletaal expert, met de toevoeging van echografie word je een complete professional.

Met echografie bereid je je voor op de toekomst. Je kan je differentiëren dankzij deze extra expertise en hebt een stapje voor wanneer er (in de nabije toekomst) directe toegang tot de kinesitherapie zal zijn.

SonoSkills staat garant voor hoogkwalitatieve echografie opleidingen. De opleidingen zijn up-to-date, evidence-based en voorzien van een sterk uitgebouwd eLearning-systeem. Via eLearning leer je alle theorie op eigen tempo van thuis uit, waardoor er meer tijd vrijkomt tijdens de opleiding zelf voor hands-on praktijk.

Deze basismodule is de eerste module in een reeks van 3 modules (telkens 2 dagen). Samen vormen ze MSK Ultrasound Level 1. Later in 2018 worden de 2 andere modules georganiseerd.

De cursist ervaart wat echografie is door het leren scannen van de vijf meest voorkomende indicaties en lichaamszones in de praktijk:

– Supraspinatus
– extensoren elleboog (tenniselleboog)
– carpaal tunnel syndroom
– ventrale knie
– achillespees

Leerdoelen :

– De cursist verkrijgt theoretische kennis over wat echografie is en welke plaats het inneemt binnen de klinische setting.
– De cursist verkrijgt anatomische kennis over de onderwezen structuren.
– De cursist leert het echografie-apparaat en settings praktisch te bedienen.
– De cursist leert handelen naar de richtlijnen en protocollen uitgevaardigd door de ESSR.
– De cursist verkrijgt praktische vaardigheden om de onderwezen structuren te scannen.
– De cursist verkrijgt basale kennis over het herkennen van pathologie met betrekking tot de onderwezen structuren.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, osteopaten en chiropractoren

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Marc Schmitz, MSc.  is de oprichter van SonoSkills, een internationale organisatie gespecialiseerd op musculoskeletale echografie opleidingen voor zorgprofessionals. Marc houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen, verzorgen van trainingen en spreken op (inter)nationale congressen. Daarnaast is hij Hoofd Opleiding van het masterprogramma “Musculoskeletale echografie voor fysiotherapeuten” bij SOMT University, in samenwerking met de Universiteit Leiden, Vrije Universiteit Brussel en Maastricht University. Dit is het de eerste opleidingwaar men een mastertitel kan behalen binnen het domein echografie.

 

Marc Schmitz, MSc. is de oprichter van SonoSkills, een internationale organisatie gespecialiseerd op musculoskeletale echografie opleidingen voor zorgprofessionals. Marc houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen, verzorgen van trainingen en spreken op (inter)nationale congressen. Daarnaast is hij Hoofd Opleiding van het masterprogramma “Musculoskeletale echografie voor fysiotherapeuten” bij SOMT University, in samenwerking met de Universiteit Leiden, Vrije Universiteit Brussel en Maastricht University. Dit is het de eerste opleidingwaar men een mastertitel kan behalen binnen het domein echografie.
14
630
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (12463) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.