Opleidingen details ABCIG Kinesitherapie in de Geriatrie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

VOLZET: Intensiteit van training bij de geriatrische patiënt (70+). (ID nummer: 383478)
 (3) 

Beoordeling per persoon

 26-10-2020
 26-10-2020
goede cursus , spijtig dat covid het praktische minder mogelijk maakt
 25-10-2020
Al de informatie werd duidelijk wetenschappelijk onderbouwd en geven inspiratie om andere oefeningen uit te proberen met mijn patiënten.
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1224-10-2020 t/m 31-12-2020

Het verouderen van de populatie is wereldwijd een realiteit. De laatste jaren wordt er meer aandacht geschonken aan de oudere populatie en hun kwaliteit van leven. Vooral aan zelfredzaamheid wordt belang gehecht, door de populatie zelf maar ook door instanties zoals de World Health Organisation en de overheid.
De algemene tendens is dat ouderen actiever moeten worden en/of blijven, veel aandacht gaat ook uit naar valpreventie. De kinesitherapeut speelt hierbij een belangrijke rol, zowel in WZC, privé praktijk als in ziekenhuizen. De geriatrische patiënt is met zijn multi-pathologie kwetsbaar en vraagt vaak een andere aanpak. Dit betekent echter niet dat de intensiteit van training laag moet zijn, verschillende studies tonen aan dat ook bij ouderen de intensiteit van revalidatie hoog genoeg moet zijn om een effect te hebben.
Hoe intensief wordt er geoefend met ouderen? Wat zijn de nieuwe inzichten van de laatste jaren; evidence based practice? Hoe doe je dat en is dat wel medisch verantwoord?
Deze bijscholing belicht de nieuwe inzichten over training bij ouderen en vertaalt dit naar evidence based practice. Doel van de bijscholing is inzichten en praktische informatie te verwerven om tot haalbare en succesvolle revalidatieschema’s te komen. Op het einde van de dag kan je een circuit training opstellen specifiek voor kracht, snelheid en balans en je kunt deze makkelijker en moeilijker maken. Je weet hoe je het aspect uithouding in je oefensessie kunt inbouwen. Om tot de juiste intensiteit van trainen te komen heb je motivatie nodig, hierin kunnen caregivers, testschalen en normaalwaarden een belangrijke rolspelen. Tijdens deze studiedag worden verschillende testschalen, waaronder de Berg Balance Scale uitgelegd en besproken, zodat je klaar bent om deze in de praktijk te gebruiken.

 

Ter info: er is een prijsreductie voor leden ABCIG Kinesitherapie in de Geriatrie en voor Axxon-leden. Zie bijgevoegd document.

Margreet van Dijk, kinesitherapeut revalidatie geriatrie, UZ Leuven, campus Pellenberg, PhD researcher
Patsy Allegaert, kinesitherapeut revalidatie geriatrie, UZ Leuven, campus Pellenberg.
6
150
Tijd09:00 - 16:30
LocatieZaventem (BE) (Toon kaart)
OpmerkingenDeuren open vanaf 08:30 uur - parkeerplaatsen zijn voorzien op de locatie.

 ABCIG Kinesitherapie in de Geriatrie
 (27) 
Zwarte Leeuwstraat 5
8370
Blankenberge - Uitkerke
050415946
Selecteer een bestand aub.