Opleidingen details Stichting Nascholing Bedrijfsartsen en Verzekeringsgeneeskundigen Noord Nederland
Arbeid en Psyche, samen werken aan (werk)herstel (ID nummer: 383361)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Bedrijfsgeneeskunde66-2-2020 t/m 5-2-2021
Nascholing Verzekeringsgeneeskunde66-2-2020 t/m 5-2-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Omschrijving:

Verzuim wordt vaak veroorzaakt door psychische klachten, en werk is bij het ontstaan en voortduren van psychische klachten vaak een belangrijke factor. Bij het herstel en re-integreren in maatschappij en werk spelen de sociale geneeskunde en de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) een belangrijke rol. Goede samenwerking is hierbij van het grootste belang. Dit is voor de commissie Nascholing Noord een reden om voor de 43e uitvoering van ons jaarlijkse symposium een samenwerking aan te gaan met onze collega’s uit de GGZ. Er is een programma samengesteld dat interessant is voor zowel bedrijfsartsen en verzekeringsartsen als voor professionals in de GGZ. Het doel van deze nascholing is kennis, ervaringen en meningen uit te wisselen om te komen tot een optimale samenwerking.

Het programma bestaat uit drie plenaire lezingen en drie workshop rondes, waarbij de deelnemers uit negen workshops kunnen kiezen. Zowel tijdens de plenaire lezingen als tijdens de workshops is er ruimte voor interactie en discussie. 

 

Algemeen leerdoel:

Is  het verbeteren van de samenwerking tussen bedrijfsartsen en verzekeringsartsen en behandelaars uit de GGZ door kennis te nemen van elkaars werk, ervaringen uit te wisselen en dilemma’s met elkaar te bespreken.  

 

Leerdoelen:

Vergroten van het inzicht burnout en behandeling hiervan.

Inzicht in de rol die arbeid heeft bij het herstel.

Kennis nemen van nieuwe richtlijnen psychische problemen.

Kennis nemen van het werk van de POH-GGZ en wanneer inzet van de POH-GGZ

Kennis nemen van Individuele Plaatsing en Steun (IPS), voor wie, hoe werkt het, etc.

Inzicht krijgen in hoe de belastbaarheid bij cliënten met een psychische aandoening wordt opgesteld en het gebruik hierbij van de Functionele Mogelijkheden lijst (FML) als instrument.

Inzicht krijgen in de sociale wetgeving en het kader GGZ.

Indicatiestelling van persoonlijkheidsstoornissen.

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Programma Drachten 2020.docx4-12-2019 9:4360 KB
150
HoofdniveauSubniveau
A&GArbeids- en Bedrijfsgeneeskunde
A&GVerzekeringsgeneeskunde
Tijd8:30 - 17:00
LocatieDrachten (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDit keer vindt de nascholing plaats samen met de GGZ Friesland en doen is doelgroep uitgebreid met psychiaters en psychologen.

De Stichting organiseert jaarlijks in februari een nascholingsdag voor de genoemde doelgroep (bedrijfsartsen en verzekeringsartsen). Daarnaast is autorisatie aangevraagd op 18-11-18 voor de groep sociaal medisch verpleegkundigen en arboverpleegkundigen die vallen onder het kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Dit omdat de laatste jaren onze nascholingsdag door verpleegkundigen, die werkzaam zijn in de sociale geneeskunde, wordt bezocht.  

't Skeane Ein 10
8404GG
Langezwaag
0622417514