Opleidingen details SeeTrue Mindfulness

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Opleiding Positieve Psychologie (ID nummer: 383216)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd7528-5-2020 t/m 27-5-2021

De opleiding heeft een totale studiebelasting van 75 werkuren, waarvan 48 contacturen. Er is wekelijks een selectie literatuur beschikbaar die nauw aansluit op het betreffende thema. Daarnaast zullen de oefeningen en toepassingen die tijdens de opleiding aan bod komen zelf thuis en tijdens de sessies uitgevoerd worden.
Onze opleiding bestaat uit zorgvuldig samengestelde thema’s die in combinatie dan wel afzonderlijk in de praktijk te implementeren zijn. Zo zullen de volgende thema’s achtereenvolgens aan bod komen:
Week 1: Introductie Positieve Psychologie & Diagnosticering
Week 2: Mindfulness
Week 3: Compassie
Week 4: Waarden en Motivatie
Week 5: Waardegestuurd gedrag
Week 6: Positieve emoties
Week 7: Het authentieke zelf
Week 8: Geluk
Doelstellingen
Na het volgen van deze opleiding:
? Heeft de deelnemer diepgaand inzicht in de laatste ontwikkelingen en bevindingen op het gebied van de positieve psychologie
? Kan de deelnemer zelfstandig gebruik maken van het grote aanbod aan interventies en oefeningen en kan de deelnemer flexibel inzetten binnen zijn/haar vakgebied.
? Heeft de deelnemer beschikking over verscheidene meetinstrumenten om diverse aspecten van het functioneren van zijn/haar cliënt in kaart te brengen (zoals bijvoorbeeld subjectief welbevinden, waardegericht gedrag, mindfulness, compassie).
? Heeft de deelnemer kennis over hoe de gegevens afkomstig van deze meetinstrumenten geanalyseerd en geïnterpreteerd kunnen worden.
Materiaal
Deelnemers aan de opleiding ontvangen:
Werkboek
Het werkboek vormt de algehele leidraad van de opleiding. Dit werkboek bevat onder andere verdiepende informatie over het thema per week. Het boek bevat een duidelijke en consistente structuur.
Audio
De deelnemer ontvangt een audio cd (of mp3) met daarop verschillende versies van de oefeningen. Deze audio cd is bedoeld om thuis te oefenen. De stem op de audio cd begeleidt deelnemers bij de oefeningen.
Video
Deelnemers krijgen toegang tot het online gedeelte van de opleiding. Op een speciaal ontwikkelde website staan diverse filmfragmenten die per thema geordend zijn. Deze video's zijn als ondersteuning en verdieping bedoeld.
Literatuur
De website bevat eveneens een grote selectie aan literatuur. Deze literatuur is wekelijks per thema geordend. De documenten zijn in pdf-formaat te downloaden.
Aanvullende oefeningen
Naast de oefeningen die tijdens de sessies aan bod komen is er een ruime hoeveelheid extra oefeningen online beschikbaar.
Forum
Voor discussies en vragen kunnen deelnemers gebruik maken van een online forum..
Indeling opleidingsdagen
In de ochtend wordt het thema van de vorige werk en de opdrachten voor thuis nabesproken. Tevens wordt in de ochtend het nieuwe thema van de betreffende week geïntroduceerd. Tijdens het middag gedeelte zullen de oefeningen zelf toegepast worden en de technieken middels rollenspellen en demonstraties aan bod komen.

Vaktherapeuten in het bezit van een afgeronde opleiding in een van de vaktherapeutische beroepen
48
Ja
27
zie bijlage
1650
incl. lunch
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

cursussen voor hulpverleners werkzaam binnen en buiten de GGZ 

Duitsepoort 13 A
6221 VA
Maastricht
043-3020075
Selecteer een bestand aub.