Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Congres de vaderfactor (ID nummer: 383205)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie6,530-3-2020 t/m 29-3-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 230-3-2020 t/m 29-3-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek130-3-2020 t/m 29-3-2021

Een onbewust patroon of thema kan een 'factor' in iemands leven zijn. De invloed van een vader en mogelijke ontwikkeling van schaamte worden in de vroegste jeugd gezaaid als resultaat van vaderschapsstijlen en ouderschapsstijlen. Deze vaderfactor en de schaamtefactor liggen dichtbij elkaar. De Amerikaanse klinisch psycholoog Dr. Stephan B. Poulter is expert op dit gebied. Hij heeft in de afgelopen 35 jaar onderzoek gedaan naar effecten van ouderboodschappen. Hij publiceerde hierover een aantal boeken waaronder 'The Father Factor'. Samen met De School voor Transitie en Circle Publishing heeft de RINO Groep hem uitgenodigd voor dit congres om te delen wat de rol van vaders is bij het ontwikkelen van onbewuste patronen en schaamte in het leven van hun kinderen.

Tijdens het congres gaat Dr. Stephan B. Poulter - in samenwerking met een aantal vooraanstaande Nederlandse deskundigen - in op de vraag hoe je grip krijgt op die ‘vaderfactor’; als persoon, bij jezelf, of professioneel gezien bij je client. Deze dag staat onder leiding van Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en schrijver van verschillende boeken over de ontwikkeling van kinderen. 

Wat leer je?
Je leert de relatie tussen de vaderfactor en diverse emotionele problemen en psychische stoornissen beter begrijpen. Ook leer je over de effecten die de verschillende vadertypen hebben op de ontwikkeling van schaamte en daaruit voortkomend (zelf)destructief gedrag. In de parallelsessies leer je over een van de thema's forensische zorg, klinische psychiatrie of (bege)leiderschap verbonden met de vader- en schaamte factor.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
JeugdverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2 3 4
academici en HBO-ers
Congres
 Verbredend
 Verdiepend
75
150
ja
325
6
Geen toetsing, wel evaluatie
Ook andere geïnteresseerden en doelgroepen als jeugdartsen zijn welkom op het congres, zij behoren echter niet de primaire doelgroep.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd09:00 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLocatie in Zeist

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.