Opleidingen details ISSOOH afd. opleidingen en workshops

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop Scott D. Miller : GO FIT ! Improve your client’s engagement in therapy, get better results and reach your clinical best ! (ID nummer: 383095)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie62-4-2020 t/m 1-4-2021

 

Er wordt veel over gesproken: GGZ Nederland zoekt naar werkwijzen om te komen tot "kwalitatief betere, effectievere en efficiëntere "zorg. Cliënten willen graag (beter) passende zorg. Therapeuten en managers willen weten hoe zij de beste zorg kunnen leveren aan hun cliënten. Minder administratieve belasting is daarbij van groot belang. Financiers van de zorg willen graag transparantie en input over effectiviteit van de geleverde zorg.

Scott D. Miller heeft er zijn levenswerk van gemaakt antwoorden te vinden op deze vragen en stelt de rol van de cliënt centraal in de oplossing voor een effectievere en efficiëntere zorg in de GGZ. Wetenschap en praktijk zijn daarin nauw verbonden met elkaar. Samen met collega’s van het ICCE ( International Center for Clinical Excellence, Chicago) heeft Scott D. Miller een gedegen werkwijze ontwikkeld: Feedback Informed Treatment (FIT). Een "pan-theoretische " werkwijze om de voortgang en kwaliteit van de behandeling systematisch en snel te "meten" met behulp van de subjectieve feedback van de cliënt. De filosofie en werkwijze van FIT sluiten erg goed aan bij de huidige behoefte in Nederland aan vernieuwende ideeën en praktische oplossingen voor kwaliteitsverbetering in de GGZ. 
Scott Miller geeft lezingen en trainingen over FIT , gekoppeld aan de wetenschappelijke stand van zaken van de research naar effectiviteit van psychotherapie, over de hele wereld.

Leerdoelen:

  • Leer 4 research-based componenten van effectieve therapeutische relaties
  • Leer een eenvoudige, valide en betrouwbare werkwijze om de kwaliteit van de therapeutische relatie te meten
  • Leer een methode om samen te werken met de cliënt bij het vaststellen en oplossen van enig probleem in de therapeutische relatie
  • Deelnemers leren een methode om hun eigen effectiviteit in hun clinische werk vast te stellen
  • Deelnemers leren een methode om cliënten snel op te sporen, die het risico lopen op ’drop-out’, geen verbetering of verslechtering tijdens de behandeling.
  • Deelnemers leren een methode om in hun persoonlijke ontwikkeling als therapeut zwakke vaardigheden in hun klinische werk op te sporen en te verbeteren.
BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2
(Meerdaagse) Nascholing
325
Tot 1-2-2020 geldt kortingstarief € 295,-
Hoofdniveau
Kinder –en Jeugdpsychiatrie
Psychotherapie en Psychiatrie
ZGP (zelfstandig gevestigden)
Tijd09:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenWorkshop is verzet naar 21 januari ivm Corona beperkingen.

Tijd09:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Instituut voor Systeembenadering, Supervisie, Opleiding, Onderzoek -Holland.
Het ISSOOH verzorgt sinds 1982  door de NVRG erkende langdurige opleiding en supervisie Systeemtherapie. Tot nu toe zijn er 29 intensieve opleidingen ( 212 uur) afgerond. Daarnaast verzorgt het ISSOOH workshops in binnen-en buitenland op gebied van systeemtherapie ( relatie- en gezinstherapie)

In 2013 heeft het ISSOOH 2e Internationale ACE , Achieving Clinical Excellence, congres georganiseerd in Amsterdam. Met accreditatie door NIP, NVRG, NVvP ( psychiaters), NIP en VGCt. Ook eerder , 2006 en 2008, heeft het ISSOOH workshops georganiseerd met Dr. Scott D. Miller van het ICCE ( International Center for Clinical Excellence) te Chicago.

Bloemgaarde 8
1902 HD
Castricum
0651556782
Selecteer een bestand aub.