Opleidingen details Centrum Zein

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Tweedaagse training Symbolische Werkwijzen (ID nummer: 382810)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd195-9-2020 t/m 4-9-2022

De training wordt gegeven op twee zaterdagen. In de training krijg je diverse symbolische oefenvormen aangereikt die gebruikt kunnen worden voor het verkrijgen van inzicht door de cliënt of voor verwerking. De thema's zijn divers, b.v. loslaten, plek innemen, grenzen bewaken, intentie neerzetten en jezelf waarderen. Er wordt gebruik gemaakt van materiaal, beelden, metaforen, symbolen en fysieke handelingen. De symbolische oefenvormen zijn afgestemd op de vaktherapeutische praktijk.

We gaan vooral veel praktisch aan de slag, maar ook de theorie zal aan de orde komen. We zullen verschillende symbolische werkwijzen bespreken en ervaren. Er wordt bovendien van elke oefenvorm gekeken wat de rationale en het achterliggende mechanisme is.

Doelstelling: Na afloop van de training ken je diverse symbolische werkwijzen en kun je deze op verantwoorde wijze toepassen in je vaktherapeutische praktijk. Je hebt ervaring opgedaan met de effecten van diverse symbolische werkwijzen en je hebt inzicht gekregen in de achterliggende mechanismen en de rationale van de verschillende oefenvormen. Je kent een breed pallet aan oefenvormen die je flexibel in kunt zetten en aan kunt passen aan je doelgroep en aan wat er op dit moment nodig is.

Vaktherapeuten
14
Ja
5
Huiswerk: begeleidende syllabus lezen met de theorie omtrent symbolische werkwijzen en de achtergrond van oefenvormen, 56 pagina’s, A4 formaat.
489,00
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:45
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Centrum Zein verzorgt bij- en nascholing voor professionals in de GZ en GGZ. In dit kader geven we opleidingen, trainingen, workshops en lezingen, zowel in onze eigen ruimte als op locatie.

Plutostraat 114
5632CL
Eindhoven
0402481864
Selecteer een bestand aub.