Opleidingen details SCEM Conference Services / Education Permanente
De Bijblijfsessie Ouderengeneeskunde 2020 (ID nummer: 382336)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten512-3-2020 t/m 11-9-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.
Gezien de brede scope van het vak en de vele deelgebieden is er voor u als specialist ouderengeneeskunde of geriater een stortvloed aan informatie beschikbaar. Deze alweer vierde editie van de Bijblijfsessie vat daarom nieuwe ontwikkelingen in relevante specialismen voor u samen.
Gerenommeerde experts behandelen de praktische consequenties van nieuwe inzichten en maken de vertaalslag naar de kwetsbare oudere. Ook bespreken we wat er nodig en mogelijk is voor de patiënt nadat behandeling in het flankerende specialisme is afgerond. En natuurlijk vice versa, in welke situaties de specialist kan of moet worden betrokken bij de zorg. We behandelen situaties waarin (een deel van de) patiënten niet afdoende geholpen wordt door ‘gewoon’ de richtlijnen te volgen.
Zo wijst onderzoek uit dat ondervoeding in verpleeghuizen nog steeds vaak voorkomt. Daarom besteden we aandacht aan oorzaken, gevolgen, hoe tekorten te compenseren en de praktische aanpak. Ook gaan we in op persoonlijkheidsproblemen die uw behandeling kunnen verstoren, we zijn blij dat Bas van Alphen hierover zelf komt vertellen. In het verpleeghuis zijn de middelen vaak veel beperkter dan in het ziekenhuis of op de SEH. Wat kun je op het gebied van ABCD dan wel? SEH-arts Ties Eikendal, gespecialiseerd in SEH en fragiele ouderen, demonstreert het. Verder twee presentaties over hartfalen. Allereerst bespreekt cardioloog Aernout Somsen de benodigde kennis van de actuele (evidence-based) farmacologische behandeling. Daisy Janssen, SO en kaderarts palliatieve zorg, gaat daarna in op de laatste inzichten over palliatieve zorg: het belang
van ACP, maar ook ziekte-specifieke zaken zoals het uitschakelen van een ICD bij hartfalen.
Wat moet u weten om gesprekken hierover te voeren? Daarna een zeer praktische bijdrage over de diagnostiek van verdachte plekjes door Wouter van der Heide. Wat kun je als specialist ouderengeneeskunde zelf en hoe werk je met de dermatoscoop? De dag wordt afgesloten door prof. Herman Kingma over diagnostiek, behandeling en de soms dramatische gevolgen van de verminderde functie van het evenwichtsorgaan.
Voormalig ambassadeur voor ouderengeneeskunde Doede Veltman heeft meegedacht met het programma en collega Martin van Leen zal als voorzitter de relevantie voor u als
specialist ouderengeneeskunde of geriater bewaken.
Het interactieve karakter van de dag biedt ruimschoots gelegenheid eigen casuïstiek te bespreken, vakgenoten te zien en ideeën uit te wisselen.
Wij zien u graag (weer) op 12 maart!

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
239
Tijd09:30 - 16:30
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

SCEM / Education Permanente organiseert onafhankelijke nascholingen binnen de totale gezondheidszorg.
Brenkmanweg 6
4105 DH
Culemborg
Postbus 26
4100 AA
Culemborg
(0345) 57 66 42