Opleidingen details AMPERSAND&

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Specialistische Module Transculturele Systeemtherapie (ID nummer: 382076)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie3614-2-2020 t/m 26-6-2021

In een samenleving die is veranderd wat betreft culturele samenstelling en diversiteit, moet de hulpverlening mee veranderen.  Niet langer is de dominante cultuur vanzelfsprekend uitgangspunt voor de theorie en de praktijk van de hulpverlening. Ook systeemtherapeuten moeten diversiteit integreren in hun benadering en nieuwe behandelmethoden ontwikkelen en aanleren.

AMPERSAND& combineert systemische principes met antropologische perspectieven, verbale met non-verbale werkvormen, maakt cursisten bewust van hun eigen culturele bagage, en van de impact van migratie.

Doel van de cursus is om cursisten een aantal concepten, methoden en vaardigheden bij te brengen, en te leren reflecteren op hun attitude, waardoor zij zich beter in staat voelen om systemisch en cultuursensitief te werken met cliënten uit een diversiteit van culturen.

 

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand 
AMPERSAND programma.pdf76 KB
1500
Hoofdniveau
Transculturele Psychiatrie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenTweede uitvoering

Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenEerste uitvoering

AMPERSAND& ontwikkelt en verzorgt opleidingen en workshops op het gebied van transculturele systeemtherapie. Daarin worden systemische principes gecombineerd met antropologische perspectieven, verbale met non-verbale werkvormen, en worden cursisten bewust gemaakt van hun eigen culturele bagage, en van de impact van migratie.

Herengracht 29
1015BB
Amsterdam
0206202952
Selecteer een bestand aub.