Opleidingen details AMPERSAND&
Specialistische Module Transculturele Systeemtherapie (ID nummer: 382076)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie3614-2-2020 t/m 26-6-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In een samenleving die is veranderd wat betreft culturele samenstelling en diversiteit, moet de hulpverlening mee veranderen.  Niet langer is de dominante cultuur vanzelfsprekend uitgangspunt voor de theorie en de praktijk van de hulpverlening. Ook systeemtherapeuten moeten diversiteit integreren in hun benadering en nieuwe behandelmethoden ontwikkelen en aanleren.

AMPERSAND& combineert systemische principes met antropologische perspectieven, verbale met non-verbale werkvormen, maakt cursisten bewust van hun eigen culturele bagage, en van de impact van migratie.

Doel van de cursus is om cursisten een aantal concepten, methoden en vaardigheden bij te brengen, en te leren reflecteren op hun attitude, waardoor zij zich beter in staat voelen om systemisch en cultuursensitief te werken met cliënten uit een diversiteit van culturen.

 

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
AMPERSAND programma.pdf30-12-2019 10:5576 KB
1500
Hoofdniveau
Transculturele Psychiatrie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenEerste uitvoering

Ampersand& is een kenniscentrum voor transculturele systeemtherapie.

We brengen kennis samen en ontwikkelen en verzorgen opleidingen, trainingen en workshops.

We combineren systeemtherapeutische principes met antropologische perspectieven en verbale met non-verbale werkvormen, en we bevorderen reflectie op eigen achtergrond, verwachtingen, aannames en ‘heilige huisjes’ die daaruit voortkomen, zodat mensen meer bewust raken van hun eigen culturele bagage en van de impact van migratie.

Wij zijn actief sinds februari 2020 toen onze eerste Specialistische Module Transculturele Systeemtherapie van start ging, een module van 42 uur.

Herengracht 29
1015BB
Amsterdam
0206202952