Opleidingen details Nederlands Forensisch Instituut / Deskundigheidsbevordering

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop Letselfotografie (ID nummer: 381554)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 233-2-2020 t/m 2-2-2021

Beschrijving
Beeldmateriaal wordt steeds belangrijker bij medische dossiervorming, maar ook bij forensisch onderzoek. Letselfotografie is niet meer alleen voorbehouden aan gespecialiseerde fotografen. Ook behandelend artsen en verplegend personeel maken steeds vaker letselfoto’s. Naast de röntgenfoto heeft de digitale foto een vaste plaats veroverd in het medisch onderzoek.
Speciaal voor artsen en andere professionals in de zorg organiseert het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een praktische workshop letselfotografie. Aan de hand van casuïstiek leggen we uit welke eisen er gesteld worden aan de fotografie van letsels of aan andere medische bevindingen bij een patiënt. Hierbij nemen we stap voor stap het protocol voor letselfotografie door, zoals de volgorde en de methode van fotograferen. Daarnaast besteden we uiteraard veel aandacht aan de praktische kant van de letselfotografie. Tijdens de workshop gaat u zelf aan de slag met opdrachten en krijgt u feedback van een ervaren forensisch-medisch fotograaf.

Leerdoelen
Na het volgen van deze workshop:

  • kent u de eisen die aan goede letselfoto’s gesteld worden
  • bent u in staat om zelf goede letselfoto’s te maken
  • weet u hoe te handelen volgens een vast protocol voor letselfotografie

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Intensive CareVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
JeugdverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9
(Meerdaagse) Nascholing
0
in-company
Tijd9:00 - 12:00
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenin-company

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werkt als essentiële schakel in de forensische onderzoeksketen. Partijen als de politie en het Openbaar Ministerie kunnen bij het NFI terecht voor hulp bij het strafrechtelijk onderzoek. Hierbij gaat het om het onderzoeken van sporen die zijn gevonden op de plek van een misdrijf. Zo levert het NFI met het uitvoeren van technisch-wetenschappelijk onderzoek een bijdrage aan de waarheidsvinding. Het NFI is in Nederland toonaangevend in de toepassing, ontwikkeling en overdracht van forensische wetenschap.
Het NFI stelt aanwezige kennis graag beschikbaar. De samenwerking met ketenpartners verloopt soepeler naarmate zij meer kennis hebben van de forensische wetenschap. Daarom verzorgt het instituut trainingen voor politie, Openbaar Ministerie, Zittende Magistratuur en strafrechtadvocaten. Deskundigen van het NFI doceren op de forensische opleidingen aan de Politieacademie, de SSR, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Ook werkt het NFI samen met bijvoorbeeld de Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH) in de opleiding Forensische Geneeskunde. 

Laan van Ypenburg 6
2497 GB
Den Haag
Postbus 24044
2490 AA
Den Haag
070-8886349
Selecteer een bestand aub.