Opleidingen details Pearson Benelux B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

WAIS-IV-NL Verdiepingstraining (ID nummer: 381351)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie618-11-2019 t/m 17-5-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek318-11-2019 t/m 17-5-2021

De WAIS-IV-NL meet de algemene intelligentie, het IQ, van adolescenten en volwassenen tussen de 16 en 84:11 jaar. De vijftien subtests van de WAIS-IV-NL meten uiteindelijk de factoren Verbaal Begrip, Perceptueel Redeneren, Werkgeheugen en Verwerkingssnelheid. De WAIS-IV-NL kan ingezet worden als psycho-educationele test, als hulpmiddel bij klinisch onderzoek en om neuropsychologische en psychiatrische stoornissen vast te stellen.

Resultaten behaald op de WAIS-IV-NL geven belangrijke informatie over het cognitieve functioneren van een cliënt. Maar hoe om te gaan met scoreverschillen? Wanneer en waarom worden subtestscores vergeleken? Welke conclusies kunnen worden verbonden aan de resultaten binnen de context van de verwijzing of onderzoeksvraag?

Na een korte inleiding over de achtergrond en de opbouw van de WAIS-IV-NL, wordt de deelnemer aan de hand van het scoreformulier langs alle aandachtspunten en valkuilen geleid. De deelnemers gaan zelf ook in groepjes aan de slag waarna de interpretatie van scores wordt besproken. Komen zij allemaal tot dezelfde conclusies? Vervolgens wordt ingegaan op het maken van een rapportage. In de middag is alle tijd en ruimte voor casuïstiek. Deze mogen de deelnemers zelf meebrengen maar er zijn ook een aantal casussen van verschillende klinische groepen die kunnen worden uitgewerkt en besproken zullen worden.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:
- Achtergrond, opbouw en toepassingsgebieden van de WAIS-IV-NL
- Waarschijnlijkheidsintervallen en scoreverschillen
- Oefening met scoring en rapportage
- Oefening met interpretatie middels casuïstiek

De training vergroot de kennis over de interpretatie van de resultaten bij het inzetten van de WAIS-IV-NL. Tevens worden handvatten aangereikt om een gedegen rapportage hiervan te maken.

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
8
15
ja
295
6
Geen toetsing, wel evaluatie
Ervaring in het gebruik van de WAIS-IV wordt verondersteld.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieAssen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIncompany training Cosis

Tijd10:00 - 17:00
LocatieAssen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIncompany training Cosis

Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Pearson Benelux B.V. is een internationaal netwerk van testuitgeverijen. Als grootste in haar branche voor Nederland en Vlaanderen staat Pearson voor 60 jaar ervaring in het uitgeven en distribueren van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten om mensen van alle leeftijden en culturen te bedienen. Van oudsher zijn onze producten gericht op Gezondheidszorg, Human Resource Management, Onderwijs en Logopedie. Momenteel omvat ons aanbod ruim 300 verschillende tests over onder meer persoonlijkheid, vaardigheden en interesses. Tegenwoordig ontwikkelen wij ook steeds meer andere producten en diensten, zoals instrumenten om digitaal te testen, trainingen en consultancy.

Naast het uitgeven van een verscheidenheid aan test- en therapiemateriaal geeft Pearson Nederlandstalige boeken uit voor de vakgebieden psychologie, psychiatrie, pedagogiek en geestelijke gezondheidszorg. Wij richten ons op therapeuten, cliënten, docenten en studenten en op andere belangstellenden.

Gatwickstraat 1
1043 GK
Amsterdam
020-5815500
Selecteer een bestand aub.