Opleidingen details BHV Zuid-Holland
Bedrijfshulpverlening (BHV) (ID nummer: 380971)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing713-11-2019 t/m 12-11-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

 

Cursus BHV Tandartsen/Mondzorg

 

De Cursus Bedrijfshulpverlener wordt op zeer realistische wijze gegeven op een speciaal ingericht trainingscentrum.

Het doel van de cursus is bedrijfsmedewerkers te leren effectief op te treden bij ongevallen en/of calamiteiten.

De opleiding richt zich op ontruiming, brandbestrijding en eerste hulp. Ook het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) de reanimatie en hoe te handelen wanneer iemand onwel wordt op de praktijk wordt behandeld. De cursus vooral gericht op praktisch handelen.

De cursus vindt plaats volgens Arbowet-conforme doelstellingen (Artikel 15, 2e lid). Iedere cursist voldoet na het volgen van deze opleiding aan de volgende competenties.

 

Verlenen van eerste hulp (ELH)

In dit onderdeel worden zowel theorie als vaardigheden geoefend en getraind:

  • Hoe te handelen bij allergische reacties en anafylactische shock t.g.v. pijnbestrijding en andere anesthetica. Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp.
  • Slachtoffers beoordelen en behandelen met een bewustzijnsvermindering tot aan reanimeren en het gebruik van de AED.
  • Hoe te handelen bij, bijvoorbeeld, flauwte, hypo, beroerte, epilepsie, huidwonden, ernstig uitwendig bloedverlies, brandwonden, botbreuken en ontwrichtingen, luchtwegblokkades en oogletsels en het toepassen van de Rautek greep en stabiele zijligging.

 

Beperking en bestrijding van een beginnende brand, communicatie en ontruiming (BCO)

In dit onderdeel worden zowel theorie als vaardigheden geoefend en getraind:

  • Beperking en bestrijding van een beginnende brand. In het theoriedeel komt aan de orde hoe een brand ontstaat en zich verder ontwikkelt.
  • De cursisten leren op welke wijze en met welke middelen een brand kan worden geblust. Op het trainingscentrum blust u een echte binnenbrand met water, co2 of schuim.
  • Herkennen en veilig benaderen van een beginnende brand
  • Verrichten van een bluspoging met een beschikbaar blusmiddel en wat is de rol van de tandarts(en assistentes) bij een ontruiming? Wat is van belang aan preventieve maatregelen op de praktijk en hoe doet u een juiste melding.

De training Bedrijfshulpverlening (BHV) is aangepast op de situatie in de tandheelkundige praktijk. Zowel tandartsen als medewerkers moeten voorafgaand een e-learning afronden om met voldoende basiskennis de BHV praktijkdag te kunnen volgen. Normaal duurt een basis BHV-training 2 dagen. Door het volgen van de e-learning is deze BHV-training beperkt tot 1 dag. Heeft u de BHV herhaling al gevolgd dan is instroom met de e/learning niet noodzakelijk.

Kijk voor reviews op de beoordelingssite van klantenvertellen.nl https://www.klantenvertellen.nl/referenties/bhv_zuid-holland/

De instructies worden gegeven door professionals met een ambulance en brandweer 112 achtergrond.

 

 

P.R.Schelfhorst instructeur EHBO
M.van Baarle instructeur EHBO
Robert Verheul instructeur brand en ontruiming
Ton Ivangean instructeur brand en ontruiming
Bestand  
Inhoud cursus BHV Tandartsen met tijdspad.docx12-11-2019 14:3218 KB
6
Het hebben van het certificaat BHV basis opleiding
219,00
Hoofdniveau
Algemene scholing
13-11-2019
Tijd09:00 - 17:00
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)

MAATWERK-opleidingen in o.a. Bedrijfshulpverlening, (kinder) reanimatie, EHBO en gespecialiseerde opleidingen in o.a. zuurstoftherapie en Advanced Cardiac Life Support.
Wij verzorgen zeer regelmatig opleidingen voor (para)medisch personeel en al onze opleidingen worden gegeven door ambulancemedewerkers met zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg.

Eén van onze belangrijkste kenmerken is dat uw medewerkers bij ons niet alleen cursisten zijn, maar vooral ook onze gasten.
Het bieden van een goede sfeer en gastvrijheid, in ons moderne trainingscentrum in Den Haag of bij u op locatie, zorgt voor een aangenaam
leerklimaat en dus voor resultaat!

Een BHV opleiding voor zorginstellingen vraagt nu eenmaal weer net even andere praktijkverhalen, voorbeelden en oefeningen dan voor bijvoorbeeld een timmerfabriek.Wij luisteren naar uw wensen en doen er wat mee!Onze werkwijze is er op gericht om de trainingen zo dicht mogelijk te laten aansluiten op uw praktijk.
 
Om tot het best mogelijke resultaat te komen, is het van groot belang dat de lessen op een leuke, maar bovenal zinvolle manier worden gegeven. De kwalitatief hoogwaardige opleidingen voldoen aan alle normen en worden gegeven door gecertificeerde en (praktijk)ervaren instructeurs, die in hun dagelijks leven werkzaam zijn bij de ambulancedienst.

Zinkwerf 85
2544 EC
Den Haag
De Hoorbloem
2291 GV
Wateringen
070-3248003