Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Beroepsgeheim: regelgeving, uitzonderingen en praktijk (ID nummer: 380760)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Bij- en nascholing614-5-2020 t/m 13-5-2021

Wat is het doel van het beroepsgeheim? In welke gevallen mag je zonder toestemming van de patiënt met anderen, bijvoorbeeld andere zorgverleners, familie van de patiënt of politie, over hem spreken? Het beroepsgeheim is vastgelegd in verschillende wetten maar ook in gedrags- en beroepscodes. Het is een belangrijk patiëntenrecht dat ervoor dient dat iedereen zich zonder vrees voor openbaarmaking van zijn geheimen tot een zorgverlener moet kunnen wenden en dat de persoonlijke levenssfeer wordt beschermd.

Door schokkende maatschappelijke gebeurtenissen zoals grootschalige fraude in de zorg of het schietincident in Alphen aan den Rijn staat het beroepsgeheim regelmatig ter discussie. In mei 2019 was er discussie over het feit dat de ggz-kliniek waar de van 3 moorden verdachte Thijs H. behandeld werd niet meteen de politie belde toen hij met bloed op zijn kleren terugkeerde.

Een tuchtklacht heeft veel impact op de aangeklaagde zorgverlener en zorgverleners willen een tuchtzaak daarom graag voorkomen. Relatief veel tuchtzaken over zorgverleners in de ggz betreffen schending van het beroepsgeheim of een onjuiste rapportage. In deze zaken wordt meestal een tuchtmaatregel opgelegd.

uitsluitend academici
Workshop
 Verbredend
 Verdiepend
8
14
245
6
Toetsing
ja
n.v.t.
Bestand 
1084 publiek.docx15 KB
Type cursus/nascholing (1 jaar) tarief €185,- (excl. BTW)
 Ja
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.