Opleidingen details KOH
KOH | POH congres 2020 (ID nummer: 380625)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing praktijkondersteuners6 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Het veranderende huisartsenteam

POH, PVK, PVH, SOH, VS, PA en de Praktijkmanager; we zien steeds meer verschillende professionals werkzaam in het huisartsenteam. Wie doet wat en waarom? Hoe versterken ze elkaar, waar liggen kansen en wat zijn aandachtspunten? In een vogelvlucht nemen we u mee in de wereld van Taakherschikking.

Emmy Derckx, bestuurder KOH en projectleider Kenniscentrum Taakherschikking Eerste Lijn.

De coachende praktijkondersteuner

Hoe geeft u uw patiënt inzicht in zijn eigen beweegredenen, om keuzes te maken en eigenaarschap te nemen over de eigen gezondheid, om zo de beweging in te zetten naar verandering? Zonder dat u teveel goed bedoelde adviezen geeft en allerlei oplossingen aandraagt? Deze nieuwe manier van werken verlangt niet alleen veel van uw expertise, maar ook van uw kunde. Blijf uzelf ontwikkelen als coachende zorgprofessional, om (nog beter) in staat te zijn om uw werkwijze af te stemmen op de patiënt.

Karin Dubois, trainer Persoonsgerichte zorg 2.0

Voeding leeft!

Een tsunami van leefstijl gerelateerde chronische ziektes komt op ons af. Aanpassing van het voedingspatroon kan deze ziektes soms voorkomen of omkeren. De praktijk laat bijvoorbeeld steeds vaker zien dat door aanpassingen van voeding en leefstijl diabetes type 2 omkeerbaar is. Laat u inspireren en geef de betekenis van leefstijl voor de gezondheid de plek die het verdient: in uw spreekkamer als onderdeel van de behandeling.

Professor Hanno Pijl, endocrinoloog, hoogleraar diabetologie en lid van raad van advies van Stichting Je leefstijl als medicijn.

Is hard werken altijd slim?

Staat uw spreekuur onder druk? Moet u noodgedwongen overwerken of in de avonduren uw mails beantwoorden omdat u daar overdag niet aan toe komt? Wilt u alle tijd en aandacht kunnen besteden aan uw patiënt binnen de daarvoor gestelde tijd? Dat kan door het standaardiseren van uw werkzaamheden volgens de TWI-methode. Het doel is niet om harder maar om slimmer te werken. Neem in ieder geval één slimme oplossing mee naar uw dagelijkse praktijk en ervaar het verschil. 

Selly van Roosmalen, POH en Margareth Heuveling, TWI trainer

Eenzaam en alleen

“Vaak op het spreekuur met vage klachten”. “Moeilijk in te schatten of iemand nu echt eenzaam is”. “Gebrek aan tijd om echt in gesprek te gaan”. “Patiënt is niet altijd gemotiveerd om de situatie voor zichzelf te verbeteren”. Herkent u dit? In deze korte, maar krachtige presentatie meer over het herkennen, verwijzen en oplossen van eenzaamheid.  

Arlette Verreck, coach aanpak eenzaamheid

Het uitslagenportaal

Is uw interpretatie van de labuitslag de juiste? Kent u de toepasbaarheid van de microbiologische waarden en welke vervolgstappen horen hierbij? Hoe betrouwbaar is de uitslag en wat heeft de patiënt hier aan? Wat legt u uit aan de patiënt? Aan de slag met de ins en outs van labwaarden.

Margo Molhoek, klinisch chemicus Diagnostiek voor U

Drukverlagend   

Wat is de werking van de verschillende antihypertensiva? Op welke bijwerkingen en interacties dient u alert te zijn? Bent u voldoende op de hoogte van de behandeling van ongecompliceerde hypertensie? En welke invloed hebben leeftijd, comorbiditeit en/of etniciteit op de keuze van het antihypertensivum? We zetten het voor u op een rijtje.

Anja Vosters, apotheker

Het is de ouderdom

Wanneer ben je oud? En wat doet veroudering nu eigenlijk met uw patiënt? Trager in beweging, maar betekent dit ook dat mensen ook trager worden in hun denken? Hoe zorgen we ervoor dat we de patiënt niet overschatten, of juist onderschatten? Krijg inzicht in fysiologisch verouderingsproces, zodat u de vertaling kunt maken naar de spreekkamer.

John van der Stegen, specialist ouderengeneeskunde

Kent u de ‘Surprise question’?

“Zou het mij verbazen wanneer deze patiënt binnen één jaar komt te overlijden?” Als het antwoord nee is, wat dan? Waar kunnen we dit op baseren en wat betekent dit voor de zorg van de patiënt? Hoe geven we in de huisartsenpraktijk betekenis aan Advanced Care Planning? Wat kan uw rol zijn in de vroegsignalering en in het palliatieve traject?

Marlie Spijkers, specialist ouderengeneeskunde en arts palliatieve geneeskunde

 

Allemaal beestjes

Patiënten met een chronische aandoeningen lopen meer risico op een infectie, veroorzaakt door een virus of bacterie. Wat weet u van infectieziekten en de invloed hiervan op uw patiënten met bijvoorbeeld COPD? En waar staan we in onze strijd tegen antibioticaresistentie? Ter bescherming van de volksgezondheid is kennis, tijdige herkenning en behandeling van belang: bestrijden doen we samen!

Alfons Olde Loohuis, huisarts n.p. en Q-koorts deskundige

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
PraktijkverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Zorgprofessionals - Praktijkondersteuners huisartsen somatiekVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
6
90
125
Praktijkondersteuner en Praktijkondersteuner in opleiding
Bestand  
Programma.pdf8-11-2019 13:51368 KB
23-1-2020
Tijd09:15 - 17:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

IA06-250

Tilburgseweg-West 100
5652 NP
Eindhoven
040-2310620